Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Reckless Tide: Repent Or Seal Your Fate

Kb. két másodperc alatt meg lehet állapítani, hogy a Reckless Tide régisulis thrash metalt játszik. Kicsit furán kásás gitársounddal. Dallamos refrénekkel. Két vokalistával. Az egyik hörög, a másik énekel - gondolom. Az egyik gitáros megy egy csaj. Nahát!

megjelenés:
2005
kiadó:
Armageddon Music / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Német a csapat, hannoveri. A lemezt meg Andy Classen felügyelte, de elég bénán, valahogy túl sterilek a gitárok, ehhez a fajta thrashez ez túl szikár, élettelen. Meg a dobok sem az igaziak, a cinek néha úgy csörögnek, mintha lábasfedőket csapkodna az ütős. Borzasztó. Hát, nemtom. Félmunka ez. A tizedik dalban a sűrű kétlábdobos résznél konkrétan annyira összemosódik a lábdob, hogy egy folyamatos brummogást lehet hallani. Iszonyú. Andy Classen mosson fület. A lemezen vendégszerepel Jeff Waters (Annihilator) és Sabina Classen (Holy Moses), bár azt nem tüntették fel, hogy hol. Lehet, hogy mikrofonállítgatók voltak, ki tudja.

Nemtom, lehet élőben ütősebb a csapat, de így lemezen elég kiherélt a sound miatt. Oké, elthrashelgetnek, a legjobb kliséket használva, amit a Testament, Overkill, a Kreator és az Exodus feltalált tizenöt éve. Én speciel imádom az ilyen régivágású thrash zenéket, de ez nem hatott meg. Ennek azonnal libabőröztetnie kellene, az adrenalinszintet felpumpálni, olyan világból kirohanós érzést keltenie, de ennek a tizedét sem teszi meg. Kicsit unalmas hallgatni. Nem is kicsit. A hörgős vokalista sem egy nagy ász, mondhatni jellegtelen. Hiányolom a bombasztikus verzéket, és a fülbemászó refréneket. Ilyesmit itt nem találsz. 54 perc totálisan semmitmondó zenét igen. Talán ha egy jófajta húsos hangzást kapott volna szerencsétlen zene, akkor több esélye lenne.

A cd dvd melléklettel került boltokba, koncertfelvétellel meg mindenféle érdekességgel. Akit érdekel az ilyesmi. Ha nagyon vágysz olyan riffekre, amiket ezerszer lerágtak már, akkor lehet vele egy próbát tenni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.