Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Re:Aktor: Zero Order

Gyárzaj - ipari - majd elcsent Slipknot riff - csattog, kattog minden, torzított vokál, valamit magyaráznak nagyon. Aztán a második dalban már jön egy dal is, feszes riffek, igazi "ciber" metal, a dob puttyog (vagy dobgép vagy csúnyán triggerelt cucc, elvileg koncerten élő a dob), a basszus hiányzik meg az erő is nagyon. A vokál is erőtlen, üvölt valaki, ezt az üvöltést fura effektekkel eltorzítják, néha dallamos ének is jön, semmi extra, énekelgetünk-énekelgetünk típusú.

megjelenés:
2003
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A tagok nevei: [Nexion], Ca2, R.A.D., D-Void. R2D2-t és C3PO-t otthon hagyták valszeg. Mondjuk a fotón csak hárman voltak, a rejtélyes negyedik lehet, hogy kamu. Vagy ő a dobgép. Az infólapból nem sok derül ki róluk, azt is sejteni lehet csak, hogy amerikaiak, mert a lemezt New Yorkban masterizálták, bár ettől még lehetnek echte dajcse punkok is akár. Az infólapon továbbá elpuffogtatják az összes olyan jelzőt, ami azt hivatott elmesélni a kedves olvasónak, hogy nagyon futurisztikus metal ez, seggberúgós, és főleg az európai heavy metalos színteret szeretnék kicsit felforgatni. Hajrá.

Tény, hogy a gitárokkal igyekeztek súlyriffeket hozni, ami viszont nagyon eltűnik a nagy polírban csupán az, hogy langyos az összkép. Ketten is gitároznak a csapatból pedig. Kár, hogy ezt nem lehet hallani. Sőt. Két névnél ott a basszus szócska is. Na de ez hol van a zenében?! Biztos az ufók ellopták a stúdióból azt a sávot vagy nemtom. A dallamos vokáltémák olykor Devin Townsendet idézik - mondom vokálok, mert nem egyszólamúak a refrének - már megint utánérzés, de legalább jótól nyúltak. Jééé, gitárszólók. Ezeknek sincs erejük. Se fülük-se farkuk.

Néha tetszik a zene. Néha meg nem értem, miért is hallgatom. A See című kvázi lírai dal pl. trendi amerikai metal utánzat (mint Disturbed, de az a zenekar legalább jó), a rádiókat ezzel legalább meg lehet célozni. Utána nem kímélnek, beledöngölnek a földbe, már ha a gitár rendesen megdörrenne. De nem. Pedig ezt várom az első nóta óta. Néha mintha azt érezném, szeretnék a Ministry monotonságát is belecsempészni saját ötleteik közé, ám a Ministry zsigerből leszeleteli a népet, ha úgy akarja, a Re:Aktor még csak felületi horzsolásokat ejt. Piciket. Mittomén, a Nailbomb lemezt meghallgathatták volna, hogy is kell ököllel csapni a nép arcába ilyen zenével.

Nos, hiába szeretnének ők lenni a XXI. század gigantikus technokrata cyber metal istenei, még nagyon messze járnak ettől. Ahhoz legalább egy olyan dal kellett volna, amitől lef...om a bokámat. Itt még egy darab részletbe nem bírtam belekapaszkodni. Vagyis az utolsó előttibe egy picit (az utolsó megint csak egy levezető puttyogás), AS>D<EX a címe (aki megfejti mit jelent fél éves Shock! előfizetést nyer), itt mintha pislákolna némi élet, bár lehet, csak ébresztőnek szánták. A lemez végefelé kifejezetten idegesítővé válik ez a nagy semmi, ez a nagy üres lufi. A Re:Aktor meg valami jófajta energiaitalt betermelhetne a szervezetébe, hátha...

Asszem, még marad Európában egy darabig a heavy metal rémuralom.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.