Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Razordog: Lucy Fairy's Club

Igen, vannak a világon teljesen felesleges dolgok. Kedves levélváltás után megérkezett a „promo cd", ami jelen esetben egy pőre (még csak nem is túl márkás) írott cd-t takar, amire valaki randán ráfirkálta, hogy: Razordog. Egyéb információt nem tartalmazott a boríték (lemezcím, dalcímek, mikor, miért készült, ki / mi ez a Razordog, kontakt, rántotthús recept), érezzem tehát magam megtisztelve, hogy írhatok A cd-ről.

megjelenés:
2005
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
1 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Nos, igen. Némi kutakodás után két linkre is rábukkantam, melyek egy francia fiatalember takarnak (Chris Menta), aki 15 éves kora óta gitározik, és mára úgy érzi, felelősségteljes dalszerzővé vált. Bár az azóta eltelt 16 év alatt azért illenék azt megtanulni, miképp kell a gitárt behangolni, ha már. A cd-n hallható egyszemélyes, számítógéppel készült zene (na jó, mivel a gitár hamis sokszor, nyilván a gitár azért élő), műfajilag talán valami elvont gót-indusztriál skatulyába tudnám belegyömöszölni.

Értelmet, dalokat itt ne keress. Az „ének" (sokszor inkább monoton szavalás) szanaszét effektezett hullámai alatt elnyújtott gitárdallamoknak örülhetünk, a háttérben dobprogram fűszerezi mindezt a csemegét. A művek egy része ráadásul 6-7 perces, szóval nem mondhatjuk, hogy gyorsan véget érnének a szenvedéseink. Sokszor a puttyogó alapoknak totálisan semmi köze hangnemben, ütemben, meg sehogysenem a ráreszelő gitárhoz, melyre még valami teljesen lehetetlen éneklés is került.

A harmadik dalnál konkrétan úgy éreztem, Freddy Krueger, Hannibal Lecter és a Fűrész sorozatgyilkosa egyszerre toporog a hátam mögött, hogy válogatott kínzásokkal örvendeztesse meg Chris Mentát. Oké, oké, Marilyn Manson is kezdte valahol – na de nem 31 évesen adott ki minősíthetetlen kezdeményeket!

Igen, a zene is olyan tragikus, mint a borító. Chris Menta meg jól tenné, ha inkább önmagának nyavalyogna ezek után (bár nem hinném, hogy rajongók hada dőlne kardjába, ha sosem hallana többet felőle), a zenei szcéna gazdagabb lenne nélküle. Ha valaki nagyon akarja a cd-t, írjon mailt, elküldöm neki. Ellenkező esetben gyorsan a kukában fogja végezni a korong, én meg örvendezve dörzsölöm össze tenyerem, hogy tökéletes helyre került az alkotás.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.