Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Razorback: Animal Anger

Germániában néhány setét tekintetű fószer csapattá tömörült annak érdekében, hogy bennünket, nagyérdeműt szórakoztasson a muzsikájával. Ennek érdekében igencsak dallamos, erősen amcsi hard rockos hangulatokat idéző nótákat reszelgetnek bemutatkozó albumukon.

megjelenés:
2004
kiadó:
Century Media
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Első tételük mi is lehetne más, mint egy afféle "in medias res", melynek szerényen a The Hymn címet adományozták. Kellemes trappolmány, noha eredetiség kategóriában nem nyerne különdíjat. (Másmilyet se.) A Company of Snakes-ből átigazolt frontember, Stefan Berggen tisztán és hallgatóbarát módon ereget, ám orgánumának sajnos nincs különleges karaktere, amitől felkapnánk a fejünket. Korrektül teszi a dolgát - de sok extrát ne várjunk tőle. Nagyjából ugyanez állítható a banda egészéről, illetve az albumról is. A nyugisan, higgadtan tovagördülő One by One képes arra, hogy halvány bólogatást idézzen elő az ilyesmire hajlamosak körében. A New King in Town, valamint a Kiss of Death továbbra is a megfontolt, kissé retro színekben játszó, amcsi stílt nyúzza. Vokálok, melódiák a helyükön. A lagymatagon cseppfolyós Fire and Rain még egy fokkal belassít - kezdek szenderbe süppedni.

Szerencsére a Release Me a kezdeti lendületből idéz vissza néhány percnyit. Sikongatnak párat a gityóval, felpörgetik kissé a dobokat - maga az ultragalaktikus izgalom! A Lone Wolf méla hömpölye dögunalom. Az Eye of the Storm azonnal felejthető, terepszínű darab. Tölteléknek is ölég gyengus. A lomha Bastardban pedig kábé ötödször játsszák el tök ugyanazt - vagy csak nekem tűnik úgy? Nem valószínű...

Különösebb gondom ugyan nincs a bazsevával, de ezt a halvérű, Valiummal kezelt világot nem nekem találták ki. Sehol egy vérben forgó szempár, vámpírfog, habzón hörgő száj, vagy más, efféle nyalánkság... Számomra a Razorback anyaga fájdalmasan szürke, uncsi, ötlettelen. A borító pedig egyszerűen randa.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.