Shock!

július 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ramesses: We Will Lead You To Glorious Times

A Ramesseshez már volt szerencsém egy elég terjedelmes demó formájában és nem mondom, hogy belopta volna magát a szívembe. Az új anyagukon csupán négy dal szerepel, bár nem vészesen hosszúak, harminc perc az egész, illetve két video is megnézhető.

megjelenés:
2005
kiadó:
This Dark Reign Recordings
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

A zenéről ugyanazt mondhatom el mint korábban: repetitív, massza hangzású, beteges vokalizációs, nehezen emészthető katyvasz, amitől az ember vagy elalszik vagy betép és elszáll. Bár most jobban viselem, talán csak azért, mert nem nyolcvan percig kell elviselnem ezt a tömény lassulást, illetve itt már felfedezhető néha az is, hogy dalt írtak. Vagy legalábbis próbálkoztak vele.

A hangzás valami atomsúly, olyan furán berregősre keverték a gitárt és a bőgőt, hogy rezeg a hangfal, mint az éhes elefánt gyomra. A vokál a második dalban nem hörgős, hanem valamiféle magas ordítás, ám annyira hátrakeverődött, hogy gyakorlatilag alig hallani. Mondjuk nem bánom. Van a második dalban egy rész, amikor azt hittem, a kávédaráló indult el alattomban, de nem, ez a dal része. Mondjuk mikor már negyvenötször ismétlik meg ugyanazt az egy riffet, kezd kicsit unalmas lenni és békés ringatózás helyett ideges szemrángásokkal figyelem, mikor ér véget a dal, a lemez felénél meg úgy érzed, folyamatosan kalapál valaki a fejed tetején. Egykaptafa, unalmas, zeneinek kevéssé nevezhető monstrum. Mert monstrumnak monstrum, eltapos, ha óvatlan vagy.

A videókat sikerült bolhányi nézhető méretben, gyenge minőségben, ámde gigantikus méretű file-ként felrakni, amúgy nem veszít vele sokat az ember, mert bénák.

Stoner arcoknak biztos tetszeni fog, betépve, agysejtileg lepukkanva oly mindegy, mit hallgat az ember, akár ezt is lehet...

 

Hozzászólások 

 
#1 pretty vacunt 2020-04-08 07:31
kár h a Ramesses minden jel szerint befejezte a doomolást.
a gityós a with the dead-ben felejtette magát
a főarc Mark Greening pedig a dead witches-t erősíti.
akárhogy is béke poraira...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.