Shock!

december 04.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Overkill: Necroshine

Ha most pontoznék, akkor látatlanban máris a maximumot vésném az Overkill név hallatán. Nem is tévednék. A Nechroshine akkora erővel támadta meg a dobhártyámat, hogy belesüppedtem a padlóba. Szénné alázzák a fiatal modernkedő csapatokat Blitzék. Már megint...

megjelenés:
1999
kiadó:
SPV / MusiCDome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 15 Szavazat )

A bevezető effektezés után olyan szinten löki magából az energiát a nyitó címadó szám, hogy csak kapkodtam a levegőt. Mindamellett, hogy megvan a nótákban a 90-es évek végére jellemző modernség, a jellegzetes és minden mással összetéveszthetetlen Overkill jegyek is megmaradtak minden nótában. A My December Panterás indításából egy groove-val telített igazi lendülettel teli hajpörgetős metal dal kerekedik ki (ilyen "óóó-zást" mondjuk én utoljára a Pokolgéptől hallottam, ha-ha!). Az ezt követő Let Us Prey elején a bőgő úgy szól, mint az atom! S maga a szám is felér egy atomrobbanással (csak nincsen káros utóhatása).

Blitz több nótában is kitesz magáért, a már "megszokott" hangján kívül újabb ösvényekre merészkedett, néhol tőle teljesen szokatlan témákat énekel (plö: 80 Cycles). Ebben a dalban hatalmas Sabbath-ízű riffelés röfög. És lássatok csodát a Revelation nótában pár sor erejéig női éneket (!) is felvonultatnak, ami döbbenetesen jó! Az I Am Fear meg ráférne egy metalosabb beütésű HC albumra is. Utána a Black Line bulis rock hangulatával, dallamos, szinte a glam korszakot idéző refrénjével feloldja az eddig keletkezett feszültséget. A szóló alatt meg olyan heavy metalos aláfestést eresztenek el a srácok, hogy csak lestem, és a végefelé Blitz még füttyre is fakad. Nem egy egysíkú dal, az biztos (mint ahogy a többi sem). Zárásként megint egy HC hatású pörgést kapunk arcunkba - Dead Man -, szinte látom mögöttük egy esetleges klipen a mocskos, lepusztult utcákat, ők meg szemig behúzott kötött sapiban perelnek a kamerával.

Elemezhetném még sokáig minden dalt külön-külön, sokrétűre sikeredett a Nechrosine, nincs gyenge pontja a lemeznek. Aki szereti a metalt annak a Necroshine KÖTELEZŐ! - persze full hangerőn. Mégis pontozok!

 

Hozzászólások 

 
#3 Venomádi 2019-03-20 09:24
Idézet - Valentin Szilvia:
Ugyan végig kellene hallgatni egyben a full diszkográfiát tőlük (mondjuk ez jó ötlet), de talán ez A Kedvenc lemezem azóta is.


Nekem meg nem tudom melyik. Bármi működik 89-től kb. 2010-ig. Szerencsére így ebből kiemelni sem nagyon tudok lemezt. Amit viszont biztosan hiányolok a mai zenekarból, azok a jóval fajsúlyosabb darabok, amik már 2010 óta nem igazán kerülnek lemezre. A teljesség igénye nélkül: Skullcrusher, Shades of Grey, Blown Away, Crystal Clear.
Bár ahogy a koncertbeszámol óhoz írtam, nincs mit szégyenkezni így sem. De szerintem az még sose sült el rosszul ha kikacsintottak egy grúvosabb irányba egy-egy szám erejéig akár. Az új lemezen legalább ott a Batshitcrazy, ami ehhez a legközelebb áll, de ez így még soványka, és élőben el sem hangzott, pedig kurvára működött volna!
Idézet
 
 
#2 Valentin Szilvia 2019-03-09 08:48
Idézet - Venomádi:
Baszki pont 20 évre rá olvasom most. De para.
"Szénné alázzák a fiatal modernkedő csapatokat Blitzék."
Ez meg külön vicces ennyi év távlatából. Mármint hogy most is így van.


Ugyan végig kellene hallgatni egyben a full diszkográfiát tőlük (mondjuk ez jó ötlet), de talán ez A Kedvenc lemezem azóta is.
Idézet
 
 
#1 Venomádi 2019-03-09 04:11
Baszki pont 20 évre rá olvasom most. De para.
"Szénné alázzák a fiatal modernkedő csapatokat Blitzék."
Ez meg külön vicces ennyi év távlatából. Mármint hogy most is így van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.