Shock!

szeptember 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Misery Index / Commit Suicide (split)

Egy eredetileg 2002-ben kiadott split EP bizonytalan célú tavalyi újrakiadása ez az Earache-től, rajta az amerikai death metal májszter Misery Index, és amennyiben információim nem csalnak, már évek óta öngyilkosságot elkövetett, de legalábbis a tetszhalál állapotában leledző Commit Suicide nevű pittsburghi grindcore fogat három-három nótájával.

megjelenés:
2005 / 2002
kiadó:
Earache
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

Biztos akad, akinek befektetést jelent ez a 17 perc, én mindenesetre értetlenül állok a kiadvány előtt: a Misery Index ugyan nem rossz a maga nemében, tipikus jenki death metal a közérthetőbb, szimplább fajtából, paraszt riffekkel, jól artikulált hörgéssel, de aligha ez a három régi nóta kelti majd fel a közönség érdeklődését a mostanában kiadott második nagylemezük iránt.

A Commit Suicide egy elég arctalan grind/death bagázsnak tűnik, az itt szereplő dalaik alapján nem igazán hinném, hogy bárkinek is elvonási tünetei lennének a feloszlásuk miatt. Hallgatható, de elég céltalan aprítás ez néhol lassabb riffekkel, aminél sokkal-sokkal jobb hallgatnivalók is születtek ebben a stílusban az utóbbi években.

A hangzás mindkét banda esetében elég olcsó, de legalább viszonylag arányos és tiszta. Fogalmam sincs, hány halálmetalista lelke nyugszik meg évek hosszas nélkülözését követően, hogy végre a polcára illesztheti ezt a CD-t, nekik mindenesetre a legjobbakat kívánom. A Misery Index legyen mondjuk egy hetes, a Commit Suicide hatos, ennek az átlaga hat és fél, a totális értelmetlenség miatt viszont azért sem kerekítek felfelé.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.