Shock!

december 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kult Ov Azazel: Oculus Infernum

Megtámadták magazinunkat a tengerentúli zenekarok, ismét Amerikából érkezett egy csomag, ráadásul black metal zenekaré. A zenekar gitáros/vokalistája, Szappan, khm. Nem. Xaphan küldte el legújabb lemezüket, amin hamisítatlan európai black metal játszanak, a szokásos pandamacis arcfestéssel.

megjelenés:
2003
kiadó:
Arctic Music Group
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Viszont. Most tartok a második dalnál és hiába szokásosan semmilyen a hangzás - bár ezt éppen meg lehet szokni ha rákészül az ember, egy kicsit zavaró csak a sok kétlábdobos résznél, hogy a gitárok háttérbe szorulnak - és hiába hallani a károgásból csak annyit, hogy: gráájjjgrááájjj, jájájájááj, wrájjájjj, ejjajaj, (mondjuk nem is baj, mert tökbuta sátánista szövegeik vannak, inkább megmosolyogtatóak, mint és höröghetne akár szuahéliül is, netán magyarul), mégis önfeledten bólogatok a zenére. Pedig ez is tipikus, ráadásul nem is szintivarázslatos atmoszférikus, inkább a pogány, sötét és gonosz fajtából való zene, mégis jó, amit csinálnak. Mittomén, régebbi Immortal meg mondjuk a Darkthrone meg ilyenek irányadóak lehetnek valamelyest, hogy milyen is a Kult Ov Azazel.

A dobos lába egy másodpercig nem pihen, gyanús, hogy besegítettek a felvételnél kissé, ember nem bírná azt a tempót, amit hoz folyamatosan, édesanyja biztosan egy varrodában volt élmunkás. Meg persze a pörgetésekre, kiállásokra is odafigyel, gondosan felépítette a fejében, hogyan is kell feldobolni kellő intenzitással a dalokat. A gitárok reszelnek, olykor dallamosabb témákat is játszanak, egész hangulatosak, monumentálisak bírnak lenni ilyenkor a dalok, mint például az ötödik. Ráadásul olykor fogósak is a témák. Ilyenkor bólogat lelkesen a hallgató. Elég sok helyen. Az egész lemez dinamikus, szerencsére elkerülték azt a betegséget, hogy egyforma stílusú számból rakjanak fel sokat, az Oculus Infernum egységesen brutális és intenzív. Van benne női sikoly is olykor, gondolom a stúdióban tépték ki a szűz lányok szívét és kenték be vele habtestüket kéjesen. A hatodik dalban meglepetésként ért, hogy felismerten néhány angol szót, nem tudom mi történhetett, lehet, hogy tényleg ajjdagajjdadajjt mondott eddig az aktuális hörgős? Mert hárman is megteszik ezt a zenekarból. Mármint hörögnek. A 66-os tracknél van egy meglepetés, ha már 666 nem lehet... Lassultabb darab, akár még feldolgozás is lehet, mert annyira elüt a többitől, infót nem találtam róla sehol, hogy mi ez pontosan és miért.

A cd kiállítása igényes, ezüst-fekete színű, nem kell valami bonyolult dologra gondolni, de tökéletesen illik a zenéhez. Végre egy tényleg hangulatos black metal lemez (hozzáteszem, ez is csak tipikus ötletekből építkezik, szóval nagy meglepetésre ne számítson senki), hét pontocskát meg is érdemelnek jól.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.