Shock!

december 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Krokus: Rock The Block

Sosem szerettem az AC/DC-t. Erre most kaptam egyet Svájcból. A képzavart tisztázandó, a Krokusról beszélek, akik bizony az öreg kontinens legprofibb acélvécé-imitátorai. Ahogy a Mad World című első dal elindul, kapásból jönnek a jól ismert 2-4-es szögelések dobon, a 20 éves rakenról riffek, és az ének, ami bizony egy az egyben Brian Johnson alkoholáztatta nyávogása (ami vagy nagyon bejön valakinek, vagy nagyon nem... Sajnos nekem nagyon nem).

megjelenés:
2003
kiadó:
Warner
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Néhány dal egyébként még tetszene is az öreg AOR-os füleimnek, de a nagyon imitátorosra vett keverés, és főleg a halál érzelemmentes "reszel, visít" ének kiöl minden feelinget ezekből is. Ami tetszik a svájci öregfiúk jelen munkájában, az az, hogy próbálják azért nagyon picit tágítani azt a zenei palettát amit csinálnak / imitálnak már jó ideje, de az is tény, hogy minden dalban nagyon ott van a Nagy Ős, így hát van AC/DC-s AOR nóta, van AC/DC-s hard rock nóta, meg AC/DC-s ballada is. De sajna legtöbb azért mégis az AC/DC-s AC/DC nóta. Igazából az újabb kori acélvécékre mondjuk max 4 pontot bírnék adni, annyira fáradt és tufa egyszerű (avagy sík buta, tessék választani) zene, erre meg asszem fogok adni hatot, mert csak. Ja, és életem első pozitív másolásvédelmi élménye kapcsolódik a lemezhez: először PC-n pörgettem meg, mire kijött egy halál aranyos kis progi, ami közölte, hogy ezt a CD-t bizony csak ezzel tudom lejátszani, és ne haragudjak, de hát a kalózkodás ugye... Viszont maga a lejátszó szép meg kezelhető, szóval így kéne ezt máskor, máshol is, kéremszépen.

No, zárom soraim azzal, hogy bizony nem ez a csapat alkotta meg a Rég Várt Új Zenei Stílust, és nem is ők veszik ki a vízbül az osszigént, de jó svájci munkásemberek, ez tény.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.