Shock!

december 11.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kreator: Violent Revolution

Ha jól számolom, a Kreator 16 éve van a pályán, a '89-es Extreme Aggression volt a pályájuk csúcsa, az utána kiadott albumaik elég vegyesek, nem is igazán sikerült megőrizni a pozíciójukat, kezdtek eltűnni a középszerűség süllyesztőjében. Eddig.

megjelenés:
2001
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 17 Szavazat )

Mit ne mondjak, nem gondoltam volna, hogy igazán lelkesedni fogok még egy Kreator albumért. Amíg el nem indítottam a Violent Revolutiont, ami irtózatos rifforgiával öntött nyakon! Valószínűleg elég sok svéd zenét hallgathattak mostanában (In Flames, Arch Enemy és társaik), mert erősen észlelhető a gőteborgiak hatása, mondjuk azon el lehet gondolkodni, hogy a svédekre a Kreator mennyire volt hatással pályájuk kezdetén, és máris a tyúk meg a tojás elméletnél vagyunk. Nagyjából tökmindegy, a lényeg, hogy órási fogós dalokat írtak (a címadó olyan akár egy úthenger), a Kreatoros gyorsaságot vegyítik dallamos témákkal. Ami nem változott cseppett sem, az Mille Petrozza hangja, nem akar énekelni (kivéve a Replicas Of Life elején, ennyi megengedhető), nem akar többet, mint amit eddig csinált, és ez így van jól. Rengeteg energiát préseltek a dalokba, akár a középtempós, belassult középrésszel és lendületes befejezéssel felvértezett Ghetto Wart, akár a súlyhegyekkel átitatott Slave Machinery-t vagy a lemezt záró riffelős, agyat legyaluló System Decay-t hallgatjuk, egytől-egyig headbangelésre ingelőek, itt nincs töltekéknóta! Ha valaki a gitárszólókra éhes, annak is érdemes meghallgatni a lemezt, a dallamos, fülbemászóan megírt szólókat egytől-egyig ízlésesen komponálták meg. A Violent Revolutiont simán meg lehet hallgatni egymás után többször, nem lesz unalmas, sőt!

A borítóra egy gusztustalan - de igényesen gusztustalan - grafikát biggyesztettek, Andreas Marschall munkája, aki több neves zenekarnak dolgozott már, mint az ismeretes. A hangzás atyja az utóbbi idők istene, Andy Sneap, és itt hallatszik az nagyon, hogy az ember ugyebár halandó, mert nem tökéletes a sound. Nem rossz, viszont a gitárok hangszínén még lehetett volna agyalni egy keveset szerintem. Azért rendesen megdörren, csak jólesett szőrözni egy kicsit...

A Violent Revolutiont simán oda lehet tenni az Extreme Aggression mellé, ütőképes, élvezetes, és igazán mai metal album az öregek profizmusával, szóval 2001-ben sem ciki Kreator pólót hordani.

 

Hozzászólások 

 
#2 LikvidálGyula 2023-02-01 16:12
Kurrrrva jó album, bődületes szólok, agyas riffek!
A nagy visszatérés sikerült, let`s go Kreator!
Idézet
 
 
#1 Ibrahimovic 2021-11-26 15:09
Szent Kreator, hatalmas zene, a mai napig is kirobbantja a ház falát! 10/10
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.