Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kreator: Violent Revolution

Ha jól számolom, a Kreator 16 éve van a pályán, a '89-es Extreme Aggression volt a pályájuk csúcsa, az utána kiadott albumaik elég vegyesek, nem is igazán sikerült megőrizni a pozíciójukat, kezdtek eltűnni a középszerűség süllyesztőjében. Eddig.

megjelenés:
2001
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 17 Szavazat )

Mit ne mondjak, nem gondoltam volna, hogy igazán lelkesedni fogok még egy Kreator albumért. Amíg el nem indítottam a Violent Revolutiont, ami irtózatos rifforgiával öntött nyakon! Valószínűleg elég sok svéd zenét hallgathattak mostanában (In Flames, Arch Enemy és társaik), mert erősen észlelhető a gőteborgiak hatása, mondjuk azon el lehet gondolkodni, hogy a svédekre a Kreator mennyire volt hatással pályájuk kezdetén, és máris a tyúk meg a tojás elméletnél vagyunk. Nagyjából tökmindegy, a lényeg, hogy órási fogós dalokat írtak (a címadó olyan akár egy úthenger), a Kreatoros gyorsaságot vegyítik dallamos témákkal. Ami nem változott cseppett sem, az Mille Petrozza hangja, nem akar énekelni (kivéve a Replicas Of Life elején, ennyi megengedhető), nem akar többet, mint amit eddig csinált, és ez így van jól. Rengeteg energiát préseltek a dalokba, akár a középtempós, belassult középrésszel és lendületes befejezéssel felvértezett Ghetto Wart, akár a súlyhegyekkel átitatott Slave Machinery-t vagy a lemezt záró riffelős, agyat legyaluló System Decay-t hallgatjuk, egytől-egyig headbangelésre ingelőek, itt nincs töltekéknóta! Ha valaki a gitárszólókra éhes, annak is érdemes meghallgatni a lemezt, a dallamos, fülbemászóan megírt szólókat egytől-egyig ízlésesen komponálták meg. A Violent Revolutiont simán meg lehet hallgatni egymás után többször, nem lesz unalmas, sőt!

A borítóra egy gusztustalan - de igényesen gusztustalan - grafikát biggyesztettek, Andreas Marschall munkája, aki több neves zenekarnak dolgozott már, mint az ismeretes. A hangzás atyja az utóbbi idők istene, Andy Sneap, és itt hallatszik az nagyon, hogy az ember ugyebár halandó, mert nem tökéletes a sound. Nem rossz, viszont a gitárok hangszínén még lehetett volna agyalni egy keveset szerintem. Azért rendesen megdörren, csak jólesett szőrözni egy kicsit...

A Violent Revolutiont simán oda lehet tenni az Extreme Aggression mellé, ütőképes, élvezetes, és igazán mai metal album az öregek profizmusával, szóval 2001-ben sem ciki Kreator pólót hordani.

 

Hozzászólások 

 
#1 Ibrahimovic 2021-11-26 16:09
Szent Kreator, hatalmas zene, a mai napig is kirobbantja a ház falát! 10/10
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.