Shock!

május 08.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kreator: Live Kreation

Höjj, höjj, höjj - a közönség részéről. Kis gitáros intro, majd az utolsó lemez legjobb dalába, a Violent Revolutionbe csapnak bele germán thrashereink. Alaphangulat megadva, höjj. Aztán jön mindjárt a Reconquering The Throne meg az Extreme Aggression és így szépen sorban a Kreator alapvetések. Annak idején a Moby Dick innen csente a riffjeit. Érdekes a lemezcím, nemtom, a live szó nélkül képtelenek koncertlemezt kiadni a zenekarok, ez valami fixáció lehet, úgy látszik.

megjelenés:
2003
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Ha már visszatért a thrash és visszatért vele együtt egy erősebb Kreator - legalábbis az elmúlt években (kivéve az utolsót) kiadott lemezeknél erősebb -, legyen dupla koncertlemez és legyen DVD is majd. S lőn. A koncertfelvételt valószínűleg több helyen rögzítették, Mille keveset konferál a számok között, azért azt észre lehet venni, hogy nem egy országban vették fel a dalokat, főleg, hogy fransziául is mond két szót, meg németül is - az nagyon ronda -, angolul kicsit többet.

Két cd-nyi thrash orgia ez, amit a Tormentorral zárnak. A hangzás elég fura, mármint jól szól, az tény, de ide a bökőt, hogy a stúdióban nem keveset javítottak rajta, kissé túl steril lett koncertfelvételnek. Közönségzaj csak a számok között hallatszik, amúgy meg szinte mintha stúdiólemezt hallgatnánk. Hm. Nem vagyok ellensége a minőségnek, de ha koncertlemez, akkor kicsit lehet koszosabb a hangzás. Az energia viszont így sem vész el, csak átalakul, na jó, ez hülyeség, tényleg energikusan nyomják végig az egészet. Koncerteket. Vagy mi.

A második cd-n van egy mpeg file, a DVD-t mutatják be így, csoroghat a nyálunk, lesz azon minden földi jó, jó kis old-school dolgoktól kezdve a mai napig bezárólag, ami ráfért a korongra. Láthatjuk, hogy Petrozza mester még mindig nem szép, ámde ronda. Ősrajongóknak megéri megvenni. Mint ahogy ezt a dupla cd-t is. Benne van a germán thrash színuszhullámokba zárva.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.