Shock!

december 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Korea: For The Present Purpose

Teljesen elképesztő módon idén valahogy a progos zenék találtak be jobban nálam, ami talán mégsem annyira meglepő, hiszen mostanság a (DT) standardokból kilépve (illetve azt meg sem találva) más utakat keresgélnek az ilyesféle csapatok. A svéd Korea is valami ilyen vonalról érkezett, noha a progosságot csupán szőrmentén lehet rájuk húzni. Lassacskán kezd kialakulni egy olyan új műfaj(kavalkád), amire a kritikusok még csak most keresgélik a jelzőket, hamarosan meglesz ennek a saját neve, addig bajlódhatunk a körülírással.

megjelenés:
2009
kiadó:
ViciSolum Productions
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zene valahol a Tool, OSI, The Perfect Circle tengelyen mozog, kicsit nagyobb indusztriális teret engedve a dalokba mint az említettek, illetve a rádióbarátabb zenéket is meg lehetne említeni, mint a Radiohead vagy a Muse, de némely énektémáról még a HIM/Entwine vonal is beugrott. Mikael Raymond énekes puhán, szinte tenyérbemászó módon énekel, de a giccsességet kerülve, James Maynard pedig tagadhatatlanul a legnagyobb kedvencei közé tartozhat. Nem mondom, hogy néhol nem fért volna el karcosabb, kiabálósabb énektéma, azonban még így is simán emlékezetesek a dallamai. Hosszú távon persze érezni, hogy útkereső a lemez, és az igazán nagy slágerek még csak most formálódhatnak a próbateremben, de panaszra így sincs ok, az Above vagy az It's Over pl. abszolút koncertkedvenccé válhat a későbbiekben.

Összességében több, mint szimpatikus a produkció, sajnálatos, hogy a hangzás túl puha, erőtlen (a magasak kb. úgy szólnak mintha valami rosszul kódolt mp3 lenne), ami sajnos a dalok erejéből is jócskán levesz, kár, kár... A honlapot átböngészve a hozzáállás komolynak tűnik, noha az vicces, hogy sokkal bőségesebb (és elképesztően drága) a merchük mint sok, náluk jóval komolyabb bandáénak, ellenben finoman szólva még a hazájukban sem koncertezik agyon magukat.

A mai letöltögetős korszakban egy noname csapat lemezét már csak akkor veszik meg, ha extra is jár mellé, nos, a borítókép sem hatott meg, a booklet belső részében ráadásul a dalszöveg vannak, egy darab kép sincs sehol, azért ez így sovány.

Noha jólesik hallgatni a lemezt, valahogy furán ismerős jó pár téma, a gyenge hangzás meg egyértelműen lefelé húzta a pontszámot, így hetesnél többet nem tudok adni. Majd talán a következőre. Fent említett zenék kedvelőinek a helyenkénti szájhúzogatásom ellenére ajánlatos megismerkedni a Koreaval (akik talán ezt a béna zenekarnevet is lecserélik hamarosan, főleg mivel van egy náluk ismertebb orosz Korea is), aztán majd kiderül, lesz belőlük valami, vagy megrekednek ezen a szinten.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.