Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

KMFDM: World War III

Slide gitár, country, majd elektrosokk, rusnya borító, de rusnya a világ is, amelyről a szövegek szólnak a KMFDM legújabb lemezén. Tim Skold nélkül (aki a legismertebb volt talán ebből a formációból, bár ha jól tudom, nem zenélt itt túl sokat), ha valaki esetleg nem tudná, aki mostanában Marilyn Manson mellett basszusgitárzik inkább.

megjelenés:
2003
kiadó:
Sanctuary
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Trendeket sosem követtek, most sem teszik. Elég nyomasztó hangulatú a lemez, bár nyomasztó maga a háborús téma, így nem csak a szövegek miatt militáris a dolog, hanem egyes zenei megoldások, apróságok miatt is, amelyek még nyomatékosabbá teszik a mondanivalót.

Nem vagyok egy kimondott KMFDM fanatik, így lehet csak számomra újdonság, hogy egyes tételekben női éneket (Lucia Cifarelli) hallhatunk, néhol így feledve a rockot, maradva az indusztriálnál. Mondjuk nem tudom ebben a műfajban mit lehetne újítani, olyan nagyon semmit, aki tíz éve is ezt a zenét nyomta, az tíz év múlva is ezt fogja, csak az évszámok változnak meg a dalszövegek, más nem nagyon. Egy időben nagyon odavoltam ezekért a zenékért, ma is szeretek egy csomó ilyen lemezt, de nem nagyon tud felvillanyozni a hatszázadik majdnem egyforma indusztriálmetal, legyen az bármennyire koncepciózus, kidolgozott. Fura, az utolsó előtti dal - Revenge - eleje énekileg olyan, mintha valami David Bowie utánzó zengene.

Meglehetősen monoton zeneileg a cucc, bár ez a stílus nem a villantásokról szól, az tény, de azt sem lehetne mondani, hogy más hasonló jellegű zenekaroknál nem fordul elő egy-egy olyan téma, dal, amire az ember felkapja a fejét. Itt nem nagyon kellett felkapnom a fejem semmire, korrekt végig a lemez, de semmi különös, mondhatni mindenki sejtheti mit kap a pénzéért. Így kapnak egy korrekt hetest. Ja, az intro az utolsó tétel, ami önmagában így vicces.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.