Shock!

december 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

KISS Forever Band: Carnival Of Songs

A hazai rockélet minden túlzás nélkül leghatalmasabb KISS-fanatikusaiból álló négyes kiadványa voltaképpen egy kiváló referencia-anyag a banda külföldi megmozdulásaihoz. Itthon asszem, már bizonyított tény, hogy az általuk képviselt profi élő show önmagában is működik. Meglátjuk, hányan kapnak kedvet egy effajta karneválhoz otthonra is.

megjelenés:
2001
kiadó:
Nephilim
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

A "profi" jelző általánosságban igaz erre a stúdióanyagra is. A zenei alapokkal nincs különösebb gondom, bár mondjuk a Love Gun így nyitódalként lehetett volna lendületesebb azért. Viszont a KISS-diszkóból vérbeli rockdallá hizlalt I Was Made For Loving You itt pont olyan felfogásban szólal meg, ahogy az eredeti előadóktól is tetszene, és szintén ki kell emelni a finomított, latinos hangzású Dominót. Megint külön téma az ének. Váry Marci igen okosan teszi, hogy nem akarja túlénekelni Paul Stanley-t, legfeljebb hasonló stílust vesz fel, egy-két témát a saját hangjához igazítva. Pocky a Gene Simmons-féle karcosabb orgánumot vette le (Calling Dr. Love, I Love It Loud stb.), a 2000 Man nótát meg mintha direkt Maróthy Zolinak találták volna ki. A Beth Tobola Csaba énekével már nem akkora erőssége a lemeznek, de Peter Crisst sem a hangja miatt kedvelik elsősorban a rajongók ugyebár...

A KISS-mániától teljesen független Dragster/Gyorsulás Intro Zolinak egy instrumentális villanása, a lemezt záró I Was Made... remixtől azonban idegenkedem, ez számomra alig különbözik a rádióban őshonos igénytelen tuk-tukkolástól és ahhoz képest, hogy remix, nem is gyúrták át komolyabban, szóval hagyjuk!

A pontszám csupán tetszési mutató, nincs nagyobb jelentősége. Úgyis a KISS Forever koncerteken dől el minden.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.