Shock!

május 12.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kispál és a Borz: Holdfényexpressz

Igazából én csak az első három Kispál lemeznél voltam képben, így a viszonyítási alapom enyhén szólva ősi. A Holdfényexpresszen így is találtam egy kevés "kispáltalan" zenei megoldást, főleg a Tesis a világot meghallva váltam egy nagy kérdőjellé, ám hamarosan egy nevető felkiáltójellé változtam. Alaposan kiszínesedett a hangszerelés, hallhatunk itt tubát, szaxofont, klarinétot, mindent mi szem-szájnak ingerenciája.

megjelenés:
1998
kiadó:
3T / Polygram
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 7 Szavazat )

Ami legjobban tetszett eddig is a Kispál és a Borzban, azok Lovasi András szövegei, melyek most nem túl talányosak, inkább cinikus vetületei a világnak és nem kevés fricskát tartalmaznak. Sőt, igazi szókimondó sorok is felfedezhetőek! Továbbá Kispál András egyéni gitárjátéka és ötletei nyújtottak számomra kellemes hallgatnivalót.

Érdekes, hogy a Holdfényexpressz első meghallgatása után minden este önkéntelenül egy-egy dallamot kezdtem dúdolni, ami jelzi az album slágeres voltát - persze itt nem a kommersz slágerre gondolok! Abban biztos voltam, hogy nem lovagolnak tovább a Csinibaba vonalon, bár az akkori beatzene hangulata csipetnyi foltokban felfedezhető néhány dalban. Naná, mivel alapvetően beatzenekar a Kispál (szerintem)!

Nem tévedtek a fiúk ezekkel a nótákkal, egy-két tétel akadt azért, ami nem tetszett, de 90%-ban 100%-os az album. (És vannak még 30-as kedvelőik...)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.