Shock!

május 08.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Kies: Ez még csak a kezdet

kies_cA Kecskemét környéki (konkrétan kerekegyházi) Stubborn (basszus)gitárosától, Kaldenekker Ferenctől kaptunk hírt az idén alakult Kiesről, és ha véletlenül ismered a Stubborn által művelt kaotikus hardcore muzsikát, akkor jól meglepődhetsz rajta, hogy Feri egy zeneileg ennyire eltérő, és hát mi tagadás, igencsak szoft produkcióban is képviselteti magát. Ők EP-nek hívják ezt a 3+1 számos anyagot, régen demónak is jó lett volna, de ennek mondjuk nagy jelentősége nincs, akkor legyen EP.

Elég energikusan kezd az anyag a Gyere márral, és igen, helyénvalónak érzem a srácok által is gyakorta felhozott Foo Fighters párhuzamot – még ha részemről mondjuk előbb is ugrott be az Óriás, különösen a Maddollsból is ismerős Kiss Milán énekes/gitáros dallamai hallatán (szövegileg viszont a legkevésbé sem). Milán hangjával komolyabb gond szerencsére nincs, egyáltalán nem irritáló, cserébe viszont eléggé vékonyka. Jó is, hogy segít a hátérből Szűcs Ádám basszusgitáros agresszívebb vokálja.

megjelenés:
2015
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Ezután jön a lemez kimondottan slágernek szánt dala, a Szelid, aminek bevezető akkordmenetétől frankón beugrott a Kispál Ha az életben... című össznépi alter himnusza, amitől konkrétan a szar is megállt bennem, de ez az ijesztő érzés később szerencsésen foszlott semmivé. A Szelid valóban annyira könnyed hangulatú dalocska, hogy simán játszhatná mondjuk a Petőfi is, pláne, hogy van belőle egy igazán azért nem sokban eltérő „radio edit" is. Nem mondom, hogy az év slágere lett, de ebből a három dalos eresztésből tutira ez sikerült a legjobban, a refrén egészen szépen ragad a fülbe. Ja, a cím pedig nem annyira a szelídségre utal, mint a Szelidi-tó körüli jófajta bulikra, úgyhogy igen, rövid az az i. A legkevésbé viszont pont az a Tönkretenni mindent jött össze, amit amúgy még meg is klipesítettek a srácok, de ez a kissé garázsrockos tétel nekem akkor is üresnek tűnik, és úgy vélem, Milán énektémái is itt a leggyengébbek.

Bemutatkozásnak teljesen megfelelő, potenciált kellően felvillantó, de azért még igen sok fejlődést előrevetítő anyag ez, aminek a címe valóban nem hazudik: Ez még csak a kezdet. Vegyük ezt egyben ígéretnek is a jövőre nézve!

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 James Smith 2015-08-23 01:53
Idézet - Qwqw:
Samsung kies?


Év poénja volt. Kurva jó vagy. Egy órája ezen röhögök!

Tudod a magyar nyelv nagyon gazdag és létezik olyan szó, hogy kies (kietlen). 50 -es IQ felett általában szokták tudni.
Idézet
 
 
-8 #1 Qwqw 2015-08-15 07:46
Samsung kies?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.