Shock!

május 12.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Katatonia: Last Fair Deal Gone Down

A Katatonia sem a régi már, a fanatikus tábor, amely a kezdetektől követi a zenekart, lemezről-lemezre figyelhette a fejlődést, avagy visszafejlődést, ki melyik korszakát kedvelte a csapatnak. Az új lemezükre kíváncsiak biztos sejtik, hogy nem tértek vissza a gyökerekhez, sőt, még dallamosabb irányba mozdultak.

megjelenés:
2001
kiadó:
PeaceVille / MusiCDome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 16 Szavazat )

Vannak olyan fanyalgók, akik egy helyben toporgásnak érzik a Katatonia új korongját, ami annyiban elismerendő, hogy folytatták az irányt, nagy meglepetésekre talán már nem is kell számítani. Milyen ma a Katatonia? Atmoszférikus, gótikus, főleg azonban dallamos és andalító, és mintha a The Perfect Circle sem hagyta volna őket hidegen, más az ének, viszont néhány dal felépítése, dallamszerkezete igenis hasonlít a tavalyi - nem véletlenül sikeres - PC albumhoz. A Last Fair... csordultig tele van fájdalomtól átitatott dallamokkal, a számcímeket böngészve tudtam, hogy depresszióra hajlamos embereknek remek placebo lesz a zene.

Ma már negyedszer hallgatom végig a lemezt, van benne valami varázsos, valami magával ragadó. Egyszerre modern és hagyományos, régi úton friss léptekkel haladó zenekar a Katatonia, rajongásom töretlen, nem is lehet kérdéses a pontszám.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.