Shock!

május 08.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kamelot: The Expedition

Kamelot rajongók! Döbbenet! Az új lemez borítója barna!!! Igen, jól értitek: barna, tehát nem lila. Azt hiszem ez csak azért lehet, mivel egy koncertlemezről van szó, és nem a következő sorlemezről (ami mellesleg éppen a napokban készül egy németországi stúdióban. A producer ismét Sascha Paeth (gitár, basszusgitár: Rhapsody, Angra, Heavens Gate, Luca Turilli), és külön érdekesség, hogy a fiúk valószínűleg Magyarországon veszik fel a vonós részeket. Ja igen, vonósok is lesznek... Node nézzük most ezt a lemezt.

megjelenés:
2000
kiadó:
Noise / MusiCDome
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A koncepció a szokásos: leszólt a kiadó, hogy jó lenne a turnéról kiadni valami live cuccot, úgyse volt még élő Kamelot, meg különben is. Sajnos nem egy hagyományos értelemben vett élő lemez készült, ez inkább csak egy live EP. Elég rövid, 40 egynéhány perces az egész "koncert", a számok végén a közönség le van keverve. Tkp. így csak az derül ki, hogy a fiúk élőben is profik, hangról hangra el tudják játszani a lemezt, de ennél több (a koncertek hangulata, móka, kacagás) nemigen jön át. Többségében a Fourth Legacy-ról vannak a számok, van néhány Siege Perilous, de Vanderbiltes szám csak egy van: a Call of the Sea gigasláger. A Dominion lemezről semmi. Vagyis mégis.

A koncert után van egy 2. része a lemeznek, ahol ritkaságok vannak. Itt van a Dominionról a We Are Not Separate, újra felvett változata Khannal és Miroval (billentyűk - Luca Turilli band). (Dave Pavlicko, korábbi billentyűs, jelenleg pihen, de bármikor visszatérhet a csapatba. Addig is a turnén Gunter Werno (Vanden Plas) segített ki, a stúdióban pedig talán majd Miro...) Itt van még a ritkaságok között egy One Day c. ballada, ami a Siege Perilous japán verzióján volt bónusz, illetve egy We Three Kings c. instrumentális, ami lemaradt a Siege lemezről. Hát ennyi. Összesen 60 perc, ami alapvetően nem rossz, de ha azt nézzük, hogy ez a lemez a rajongóknak szól, akkor rápakolhattak volna még néhány ritkaságot (a japán Fourth Legacy-n nem volt bónusz???), vagy sokkal inkább kiadhattak volna egy rendes hosszúságú koncertlemezt, esetleg egy duplát, koncerttel és ritkaságokkal.

Nna, azt hiszem sikerült jól lehordanom ezt a lemezt, pedig tulajdonképpen csak az a bajom vele, hogy túl jó, és ehhez képest rövid. A borító szép, igényes, benne van minden szám szövege, még az instrumentális számé is, ha-ha! Rengeteg fotó a zenekarról, a rajongókról. A számok is erősek, és jól szól az egész koncert. Értékelnem nehéz. Ha úgy nézem, mint koncertlemez, akkor 7. Ha a számokat hallgatom, akkor 10. Ez átlagban 8,5 lenne, de a szép borító és a csapat iránti általános szimpátiám miatt 9.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.