Shock!

október 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Insane: Searching For Thoughts

A két számos előzetes után itt a teljes lemezanyag, lássuk. A recept ugyanaz maradt, nu metal (a kiabálós típusú), erős Slipknot (plusz Coal Chamber meg a társai) hatásokkal, itthonról meg Superbutt érződik a zenén (pláne, hogy Vörös András is vendégszerepel a lemezen).

megjelenés:
2002
kiadó:
Edge
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Tehát a nu metalt mint olyat a morcosabbik feléről közelíti meg a csapat, nem a linkinparkos nyálmetalnak titulált oldal felől. Csak a miheztartás végett írom. Néha éneklésfélével is próbálkozik a vokalista srác (Knapp Oszkár), no ezt még kár volt erőltetni, hamiskás, erőtlen és nem az igaziak a dallamok sem. Van még hova fejlődnie. (Énektanár...)

Két dalt már kielemeztem (a demók között keresgélhettek), mellette felkerült még a lemezre további 9 dal, lazán a gyomrunkba szerettek volna vágni velük. Szerettek volna. Az a legnagyobb bajom, hogy ha külön hallgatok egy-egy dalt, akkor még akár lelkesítő is lenne a dolog, viszont ömlesztve igencsak előjönnek a hibák, illetve az saját ötletek erős hiánya. Hiába vannak pofás részek a dalokban, összességében majd' mindre ráfért volna egy kis csiszolás, finomítás. Az adrenalinserkentő lendület hiányzik belőlük, de nagyon. Ha három zsére hangolt riffel próbál valaki jó dalt írni, akkor kell (sőt, muszáj), hogy az emberben megmozduljon valami, és nem csak a hangzás miatt. Mert a mélyek erősen a gyomrot markolásszák a lemezen, azt meg kell hagyni.

Hozzáteszem, nem szabad elfelejteni, hogy nagyon fiatal srácokból áll a zenekar, 17-19 évesek - ha jól tudom -, ahhoz képest pedig igencsak tisztességes munka. A sok koncertezés meghozza a rutint is, én úgy saccolom - ha nem állnak le -, akkor úgy három év múlva akár igazi meglepetést is okozhatnak. Rajtuk múlik. Erről a lemezről meg mondjuk három szám az, ami tényleg tetszik, a többi még gyengébb, viszont lelkes nu metalosoknak azért megéri meghallgatni. Úgy érzem, hogy kár volt nagylemezként kihozni, kevesebb de kidolgozottabb dallal demóként jobban megállta volna a helyét a produkció.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.