Shock!

október 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iced Earth: Alive In Athens

A promo változat csak egy 1 cd-s válogatás a 3-ból, sajna, de talán a legjobb nótákat pakolták rá, hehe. A felvétel január 23-án és 24-én készült Athénban, mint azt a lemez címe is jelzi. Itt is és a végleges változaton is az első nóta a Burning Times, mely nóta meghallgatása után heveny Iced Earth koncertnézhetnékem támadt, és rohantam volna megvenni a teljes verziót.

megjelenés:
1999
kiadó:
Century Media / MusiCDome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 7 Szavazat )

Mint már mi is hallhattuk, a csapat élőben is hozza a lemezminőséget, pontosságot, és ami a legfontosabb, lüktet és lélegzik az összes nóta. Jon Schaffer igazi tehetség, és bár tagadja a Metallica hatását, riffjeiben fel-felbukkan azoknak az iskolát teremtő számoknak az árnyéka. Matthew Barlow hangja meg nem bír mellécsúszni, akkora torka van ennek a vörös hajzuhataggal rendelkező igazi metal fazonnak, mint egy toronyház.

Ha nem kezded el lengetni a fejedet a Dark Saga-ra, akkor ez nem a te zenéd, de ha igen, akkor menthetetlenül elkapott a csapat varázsa. Aztán meghallgatod a Watching Over Me-t, és együtt énekled Matt-tel a refrént. Az I Died For You-nál már a libabőr állandósult a bőrödön. A Blessed Are You-hoz érve pedig már nem is tudod, hogy hol vagy, a szobádban vagy Athénban az első sorban adod a lelked a zenének. Ez igazi tiszta fémzene. Valami olyan megjelenési formája a hangoknak, amitől nem szabadulsz többé, ha egyszer a fogságába estél. Divatmentesen. És ez nagyon jól van így.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.