Shock!

július 24.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Halford: Winter Songs

Megfordult valaha a fejedben, hogy szeretnéd hallani, amint Rob Halford éppen karácsonyi dalokat érdekel? Eszedbe jutott már, milyen lenne, ha a fa alatt a Judas Priest frontemberének páratlan hangja szólna a kötelező Mennyből az angyal és társai helyett? Nem? Nekem sem... Sőt, nem hinném, hogy ember élne a földön, aki erre áhítozott volna, Halford azonban úgy gondolta, mégis jó ötlet kihoznia egy ilyen speciális anyagot.

megjelenés:
2009
kiadó:
Metal God Entertainment
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 8 Szavazat )

Minden tiszteletem Robé, de elképzelésem sincs, miért érzett kényszert arra, hogy a Halford bandanév alatt jelentesse meg ezt a lemezt. Mert az még talán (nagyon talán...) belefér, hogy karácsonyi albumot akart készíteni, az viszont egészen biztosan nem, hogy az a jól ismert logó álljon a borítón a romantikusan behavazott Metal God képe felett, amit a nagyközönség a Resurrection és a Crucible etalon heavy metaljával azonosít.

Ami most született, valami egészen távol áll a két eddigi Halford album szellemiségétől, még akkor is, ha Rob mellé egyébként Roy Z., „Metal" Mike Chlasciak és Bobby Jarzombek is felsorakozott. A nem hosszú, mindössze 38 perces lemez egyrészt négy saját szerzeményt, másrészt karácsonyi örökzöldek feldolgozását rejti, és ugyan Halford hangja vagy a zenészek teljesítménye vitán felül áll, mégsem nagyon lehet vele mit kezdeni. Az I Don't Care If It's Christmas Night szövege hallatán szerencsére azért felcsillan a reménysugár, hogy ők sem gondolták komolyan ezt az egészet, viccnek azonban kicsit erős a dolog... Utóbbi dal egyébként még a simán élvezhető pillanatok közé tartozik kissé a Priest-féle Johnny B.Goode-ot idéző húzásával, bár annál azért lazább a tempója. Ugyanígy nincs gond a nyitó kétlábdobos Get Into The Spirittel sem, ez a leghalfordosabb dal az összes közül, bár az előző albumokon nem számított volna kiemelkedőnek. Ami a másik két sajátot illeti, a lírai Light Of The World teljesen jellegtelen, a Christmas For Everyone elcsépelt tradicionális rock'n'rollja pedig már a gáz kategóriába tartozik.

Az örökzöldek feldolgozásai önmagukban nézve nem rosszak, Halford a világon valaha élt egyik legnagyobb rockénekes, akinek áradó hangja bármilyen környezetben érvényesül, még akkor is, ha azt énekli, hogy Oh Come O Come Emanuel vagy O Holy Night, a We Three Kings zongorapittyegéssel aláfestett riffelése pedig valamennyire még tetszik is (bármilyen ciki is ez). Egyben nézve az egész lemezt – és szembesülve a mindent beborító rózsaszín cukormázzal – azonban legjobb esetben is maximum tanácstalan vagyok. Jó lenne belelátni Halford fejébe, hogy mit akart ezzel elérni...

Ha az ember már annyi tojáslikőrt vedelt, hogy tökmindegy, mi szól a háttérben, meg lehet éppen hallgatni a Winter Songsot, de szarvashiba volt ezen a néven kihozni. Némi jóindulattal legyen mondjuk 5 pont, de remélem, tényleg csak bohóckodtak egy kicsit, és nem ez volt az előtanulmány a következő rendes Halford albumhoz...

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 Guest 2011-01-01 11:08
Mit nem lehet ezen nem érteni? Vkinek eszébe jutott, h a világ egyik "legállatabb" énekese hozzon ki egy karácsonyi albumot. Ezt már oly sokan megtették előtte. Úgy látszik, sokan érzik,h nem teljes az életművük karácsonyi album nélkül. Hagyjuk kérem a sztereotípiákat , h tökös, szöges rocker csávónak nem szabad ilyet. Nekik is vannak, lehetnek érzéseik, nekik is Karácsony a Karácsony. Bravo, Rob!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.