Shock!

október 01.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Hades: DamNation

Az amerikai underground (vagy stílszerűen alvilág...) királyai igazi kultuszcsapatnak számítanak. Voltaképpen minden kultikus lesz, amibe Alan Tecchio énekes és/vagy Dan Lorenzo gitáros belefog, lásd még Watchtower, Non-Fiction, de most a Hades idei alkotása a lényeg. Elég csak a címet és a lángoló amcsi zászlót szemügyre venni a borítón, máris világossá válik, hogy ennek a zenekarnak komoly mondanivalója van.

megjelenés:
2001
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

És valóban, kevés pályatársuk látja mélyebben a valóságot, végképp nem mindenki képes olyan intelligens, ugyanakkor abszolút közérthető, frappáns módon fogalmazni, mint Alan Tecchio, legyen szó közéletizős, politikai dolgokról, az emberi ön-és környezetpusztításról, rasszizmusról vagy bármi egyébről. A szövegek mellett éppen a fickó cseppet sem szokványos énekstílusa a Hades fő jellegzetessége: a hol nyaktörő power/speed, hol Black Sabbath- vagy egyenesen Down-súlyú, lefékezett témákat, riffeket igen agyafúrt, gyakran magas sikolyokkal is kísért dallamok ékesítik. Elismerem, hogy ez nem könnyíti meg a zene befogadását, de a Hadesnek időt kell hagyni.

Ha pedig kellő nyitottsággal és türelemmel közelítesz a csapathoz, abból szép fokozatosan igazi barátság is szövődhet! A harmadik-negyedik forduló után te is együtt nyomhatod majd Alannel mondjuk az Out The Window, a címadó DamNation, a Biocaust vagy a California Song sorait, hogy azután beérjen a többi szám is. (Ha pedig ez is megvolt, következhetnek a korábbi anyagok...) Tizenkét dalt pakoltak fel a lemezre, szóval lesz mit megemésztened, azonban így se éri el az album a negyvenöt percet, tehát túlságosan hosszúnak se nevezhető.

Tipikusan az a muzsika, amelyet nem lehet szavakkal körülírni, érzékeltetni - meg KELL hallgatni!!! Érdemes!

 

Hozzászólások 

 
#2 Scarecrow 2018-04-19 18:59
Ennek tényleg idő kellett. Első pár hallgatásra nem bírtam hova tenni, de mégis eszembe jutott mindig. Tipikus az a lemez ami elsőre biztos nem üt, de többször hallgatva az évek során kijönnek az értékei és befog jönni. Már aki vevő az amcsi power cuccokra :)
Idézet
 
 
+4 #1 GTJV82 2012-06-19 00:38
100 pontos anyag! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.