Shock!

október 05.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Grizzly: Rapturous Decay

grizzly_cAz utóbbi időben ijesztően megnőtt Magyarországon a medvetámadások száma. Áldozatára lesett a közönséges barnamedve, mindenhol élelem után kutatva, nem kímélve a különféle vendéglátóegységeket sem (Bearfood, Barbears), de felbukkantak egzotikus alfajok (Vicious Panda), illetve a hazánkban szintén nem őshonos Grizzly is. Ez utóbbi tán a legveszedelmesebb fajta mind közül, nem sokat teketóriázik, amint meglát, rövid üldözés után kéjes élvezettel marcangol darabokra. Ráadásul már másodjára.

Aki olvasta a két évvel ezelőtti Fear My Wrath EP-ről írt soraimat, az tudja, hogy ez itten az egykori Insane dalnok, jelenleg pedig Wrong Side Of The Wall és Redneck Zömbiez vezér Knapp Oszkár új formációja, mélyen a sludge zenék mocsarában dagonyázva, felettébb magas minőségben. Na, amit akkor írtam, azt tessék vagy hárommal beszorozni, ez az EP ugyanis már első találkozásra letépte a fejemet, és röhögve gurította a sarokba. Kábé annyival lett profibb a kettesszámú szürkemedve EP, mint amekkora különbség a két anyag borítója között található. Nem akarom játszani a nagyokost, de az tény, hogy amit korábban hiányosságként említettem, mára mind a múlt ködébe veszett. A lemez szól, mint az atom, különösen basszusgitár-fronton jelentős a hangzásbeli előrelépés, és ez már csak azért is dicséretes, mert a feljátszást a srácok tokkal-vonóval három nap alatt dobták össze, takjel nélkül, egyben felnyomva a Nagymarosi Művésztelepen. És hát érződik is a dolog, oké, lehet, hogy itt-ott van némi pontatlanság, de hát ki nem szarja le, ha ennyire átjön az élő játék hamisítatlan feelingje.

megjelenés:
2014
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 11 Szavazat )

Az Oszi hangjában rejlő lehetőségeket pedig maximálisan kiaknázták, mert azt ugye jó ideje tudjuk, hogy milyen jól megy neki az üvöltés-bömbölés, de bizony akkor is az üt igazán, ha közben kisebb-nagyobb szigetekként megpihen a zúzás, és hősünk is dallamosabbra, tisztábbra veszi a figurát. Mint ahogy az a Pass Those Pillsben, vagy a The Silver Keyben történik. Nem mondom, hogy az olyan riffszörnyek, mint ami például az árulkodó című Monolithot, vagy épp a klipesített Ride Alongot díszíti, nem döntenek le a lábamról, de az igazán hideglelős akkor is az olyan finomság, amikor például beköszön a herfli a Pass Those Pills legvégén, vagy a visszafojtott hangulat a Rapturous Decay 2. részének közepén. És hát igen, nagyon, de nagyon jópofa, ahogy a jól érezhetően együtt lélegző Horváth Arián/Domonkos Zsolt gitáros-páros az igazán szutykos sludge döngöldék hangulatát jól pofán legyinti némi laza rock and roll érzésvilággal, miáltal a részükről is használt sludge 'n' roll stílus-meghatározás bizony több mint találó.

És akkor hátra van még az igazi nagy dobás: a tagság úgy gondolta, hogy egy igazán exkluzív módon fogja megjelentetni az EP-t, ami esetükben egy ötven darabra limitált, faborítású, gravírozott pendrive-on való beszerzési lehetőséget jelent, megspékelve egy kis fémdobozba rejtett setlisttel. Nem is hangzik rosszul, ugye? Csak egy üzenet a srácok címére, majd egy teljesen vásárló-barátnak tekinthető háromezer forint, és ráteheted a mancsodat erre a valóban különleges hangzóanyagra. Ugye, hogy megéri a játék, pláne, ha ott van mellette a tudat, hogy azért csak tettél valamit egy fiatal magyar bandáért? Nekem bizony megéri. Jól van, medvék, ez így összességében tényleg nagyon szép munka volt!

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 Tóth Szalai Márton Pablo 2015-03-28 16:27
kurva jó a pendrive is, igényes mint állat. még mágnes is van benne, hogy rácuppanjon a vége. enyém a 34-es.
Idézet
 
 
+5 #5 grandmagus 2014-10-22 15:33
Ez bizony qrva jó.
Idézet
 
 
+1 #4 arian 2014-10-22 10:30
http://grizzlycult.com/
Idézet
 
 
+3 #3 kopaszkutya 2014-10-21 20:12
Sziasztok!

honnan lehet letölteni a zenéiket?

Köszi,

P
Idézet
 
 
+8 #2 arian 2014-10-21 09:13
Úgy úgy haver.

Bakelit tervben van, ha meg cd-n szeretnéd gyere szombaton a robotba, azt kiírom neked.
Esetleg élhetsz a leltöltés jogával és akkor bármilyen hanghordozón zúzhatod.

Rock
Idézet
 
 
-1 #1 grandmagus 2014-10-21 08:11
Mi a penszaron van a hangzó anyag?
És hol van legalább a Cd,Bakelit már csak álom?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.