Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Forgotten Tales: Forgotten Tales

Kanadából érkezett a cd, felteszem kiadót keres vele a csapat. Ha jól sejtem nálunk még senki nem hallott jelen zenekarról, így pár szót ejtek arról, kik is ők. Annyi kiderült az előbb, hogy Kanadából származnak. Az viszont, hogy saját cd-vel rendelkeznek, René Pineaultnak köszönhető, aki régóta nagy fanatikusa az európai heavy metalnak, ami Kanadában nem túl népszerű, teszem azt a nagyobb csapatok sem túl gyakran koncerteznek arrafelé, ezért olyan zenekarokat keresett, akik feldolgozásokat játszanak.

megjelenés:
2001
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

René egy szép napon összeakadt álmai csapatával, a Forgotten Tales-szel, akik zenei felkészültségben megfeleltek René elvárásainak, a hónuk alá nyúlt, megszülettek a saját számok, és máris itt a bemutatkozó korong. A szokásos gitár/bgitár/dob/billentyű/ének felállással dolgozik a banda. Hogy legyen egy kis pikantériája a dolognak, az énekesben egy hölgyet tisztelhetünk, kinek nincs is rossz hangja. Szép, tiszta, erős és elég korrekt módon énekli ezeket a magas tartományú heavy metal témákat. Szerény véleményem szerint a középtartományokban sokkal kifejezőbben énekel, több van benne, minthogy élete végéig egy középszerű zenekarban énekelgessen szokványos témákat.

A zenei körítés a már említett európai vonal nagyobb neveinek másolata, egyéniség nem sok van a csapatban, viszont a dalokat azért becsülettel összerakták. Ha egy kicsit poweresebb irányba mozdulnának (magyarul több dögöt és kevesebb cirádát, valamint galoppot pakolnának a számokba), akkor már érdekesebb lenne a végeredmény. Mondjuk így sem lehetetlen, hogy kiadót találjanak, Sonia Pineault - aki a testvére a csapat menedzserének - hangja mindenesetre elviszi a produkciót a hátán. Egyébként 10 dal került a cd-re, ebből az utolsó négy összefüggő történetet tár elénk.

A borító a szokásos sárkányos, váras, lovagos borzalom, a zenekari tagok aranyosak, mosolygósak, mondjuk a dobos a melírozott tüskés hajával inkább egy nu metal csapatba illene, mint ide. Errefelé a bokorból is hasonló csapatok bukkannak elő, Kanadában valószínűleg kevesebb az "igazhitű" csapat, én mindenesetre sok szerencsét kívánok nekik. És több saját ötletet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.