Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Firewind: Forged By Fire

Előkutattam, mit vetettem papírra (monitorra) annak idején, az előző Firewind album kapcsán és örömmel tapasztaltam: jelenlegi véleményem csaknem szóról-szóra azonos az akkorival. Ami a vaddisznóságot illeti, az a Forged By Fire anyag egészére színúgy igaz, mint a David T. Chastain által istápolt banda előző munkájára.

megjelenés:
2005
kiadó:
Century Media / HMP
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A Gus G. gitáros (pl. Dream Evil) nevével fémjelzett görög Firewind rendkívül energikus, erőteljes, "tökös" power metalt nyomat, amelyet ráadásul még király dallamokkal is képesek spékelni. Karizmájukhoz az inas, szigorú gitárok és pöpec vokálok mellett nagyban hozzájárul ráspolyos torkú új dalnokuk, a Sri Lanka-i (!) származású Chity Somapala kiváló teljesítménye. Szerencsések, amiért Stephen Fredrich helyére hasonló adottságokkal rendelkező embert sikerült találniuk.

Ritkaságnak számít, hogy egy ballada valamely album legmegkapóbb nótái közt említődjön, ám a Hate World Hero esetében mégis erről van szó. Csodaszép, mégis bicepszes nóta. Persze akadnak ütős darabok a gyorstalpaló szerzemények között is. A Beware the Beast, a slágeres Tyranny, vagy a százzal teperő Escape from Tomorrow egyaránt élvezetes perceket kínál. A Feast of the Savages gityóvirgás, instru és mentális szeánsz, a Burn in Hell egyszerre karcos és andalító. A Perished in Flames lomha nehézkességgel tüzeli fel magát, de érdemes megvárni a kibontakozást...

Az öttagúvá bővült Firewind nem nyújt sok extrát, azonban a srácok biztosan hozzák a tőlük elvárt, profi szintet hangzásban, zenei teljesítményben és remek dallamokban. Ez pedig épp elég ahhoz, hogy háromnegyed órán keresztül jól érezzük magunkat a társaságukban. Az albumot egy klip is kiegészíti majd, melyet a fentebb már említett Tyranny nótához forgattak.

Nem lenne rossz élőben is meghallgatni őket...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.