Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear My Thoughts: The Great Collapse

1998 óta él és virul a német Fear My Thoughts, mely metalcore zenekarnak sikerült meglepnie alaposan. Az első tizenöt másodperc után tudtam, hogy imádni fogom őket. No persze, ilyen izmos sounddal nem nehéz levenni a lábamról, bár fene vigye a soundot, ha nincsenek jó dalok, itt meg vannak.

megjelenés:
2004
kiadó:
Lifeforce
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A nyitó számot bármelyik svéd dallamos death zenekar írhatta volna, aztán persze jönnek a kapkodós hc-s témák, de mindezt súlyosra kevert gitárokkal adják elő. Még mindig az első dalban meglepnek újabbnál-újabb dolgokkal, mint pl. feszes ritmizálás, amire végképp nem számítottam. Legalábbis nem egy nótán belül. Utána billentyűfutamok. Tehát újabb meglepetés. A nóta címét is elárulom már: The Great Collapse, tíz pontos így, ahogy van. Amúgy nagyjából ez jellemzi a lemezt, mármint a változatosság egy dalon belül természetesen. Azt pedig szeretjük.

A második darab tikatikásan indít, ami meg sem lepett. Komolyan az volt az érzésem, mintha a régebbi In Flamest vagy netán az At The Gates-t oltották volna be harcdore vérrel és lőn egy új zenekar. A vokáltémák hc-s ordibálósak, hol magasabb, hol mélyebb tónusban, mindenestre kifejezőek, erőteljesek. A negyedik és nyolcadik dalban némi dallamkezdemény-szerűség felbukkan refrénként, lesz ez még jobb is! Olykor maidenes ikergitár-témák is felbukkannak, de ezen sem tudok megdöbbenni, előfordult ez más hasonszőrű csapatnál is. Az ötödik dal - Hollow Inside - már szinte katartikus élményt okozott.

Nagyon-nagyon masszív lemez, olyan igazi letaglózó, szórakoztató, kikapcsoló, adrenalinpumpáló, na mindegy, szóval vegyétek meg most. Hardcore, metalcore, dallamos death kedvelők mindahányan tegyék magukévá, mert jó. A Cataract után lehet, hogy megvan a második nagy kedvencem ettől a kiadótól?

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.