Shock!

június 25.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fear My Thoughts: Hell Sweet Hell

A Fear My Thoughts előző lemeze igencsak betalált nálam, igaz, akkor sem a gigantikus eredetiségről híresült el a zenekar, de jólesett energikus zúzdájuk. Az új lemezért kevésbé tudok lelkesedni. Először is megalkották A TÖKÉLETES DOBOZHANGZÁST. Nem tudom, hogy és hol vették fel (vagyis ez utóbbit tudom, csak, hogy miért ilyen, azt nem értem), de rég hallottam ennyire kartonpapíros soundot. Komolyan idegesítő, ahogy a gitárok szólnak.

megjelenés:
2005
kiadó:
Lifeforce
pontszám:
5,5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Másrészt az első dal akkora Soilwork, refrénestül, hogy Speed Stridék elirigyelhetnék, simán. A Soilwork mellé az In Flames neve is csatlakozik később (bár ez az előző lemeznél is érezhető volt), most ebből a két elegyből gyúrtak dalokat. Sajnos egyre kevésbé érzem az egyéni ízekre való törekvést, csak a jól bevált kliséket rakosgatták egymás mögé, ami tény, hogy jól szól (mármint maguk a riffek), meg lehet rá headbangelni, de most egy picit sem éreztem az ellenállhatatlan erőt, ami kergetné az adrenalint és lóbálná a lábat. Valamiért a jól használható sablonok ellenére sem tapadt be egyik dal refrénje sem a fülembe, pedig az lenne a cél. Elvileg.

Az is elég zavaró, hogy végig az a tipikus "úthengerek-vagyunk" tempójú dalok sorjáznak, így meglehetősen egysíkú tempóilag a cd. Egyedül az utolsó, bő hat perces lassú hömpöly ébresztett fel, ami egyrészt totálisan kilóg az összes többi dal közül, semmi köze az előzőekhez, másrészt ez tényleg hangulatos.

Ez az album most nem más, mint egy jól összerakott, ámde pocsékul szóló átlagos göteborgi hatású metal lemez. Legközelebb kéretik néhány saját kútfőből előásott ötletet is lemezre rögzíteni.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-03-19 23:47
Szerintem ahogy a gitárok szólnak teljesen egyedi, valószínűleg ők akarták ilyenre, és sikerült is úgy megalkotni, hogy tökéletesen különbözik mindentől, amit hallottam idáig.
Sajnálatos, hogy feloszlottak, ezen a lemezen a riffek igazán szaftosak voltak a dobbal egyetemben.
Szerintem ez a legjobb albumuk mind közül, itt álltak át drop B-re és szakadtak el végre a szokásos c-molltól amit idáig használtak, gondolom a kritika írójának is nagy valószínűséggel azért tetszett jobban az előző album, mert az talán a kapósabb első hallásra.
Hasonlítgatni más előadókhoz egyszerű, minden valamiből kifejlődik nem pedig egyszerűen hip-hopp jazz után death metal a húszas években...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.