Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Evildoer: Terror Audio

Kellemes meglepetésként ért az Evildoer bemutatkozó lemeze. A csapat svéd és 2004-ben alakultak, még abban az évben feldemóztak néhány dalt, hogy kiadót keressenek, ami sikerrel is járt, hiszen a Scarlet Records thrash zenékre éhes részlege le is csapott rájuk jól.

megjelenés:
2005
kiadó:
Scarlet / BL Music
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Üröm az örömben, hogy lemezmegjelenéskor (2005 augusztus) a vokalista (Lucas) ekkor kilépett a csapatból. A helyére Andy került (a Within Y zenekarból), akiről nem tudható, hogy merrefelé viszi a csapatot, mindenesetre a lemezen hallható Lucas a klasszikus ordítós vokalizálást részesíti előnyben, picit hátra is keverődött a hangja. Egyébként semmi extra, nem ad hozzá túl sokat a zenéhez, egy hangon kántál mindenhol, nem is rá kell figyelni - hanem az eszement, soha nem pihenő riffelésre, melyet tikatika-hegyekre építettek rá.

A zene göteborgi tikatikás thrash, nagyjából a The Haunted, Darkane-vonalon mozog, tehát iszonyatosan erőteljes, energikus minden dal, leállás, pihenő nincs, csak vég nélküli headbang. A hangzás hátulütője még a szólók hátrakeverése, az ötödik dalban például inkább csak sejtem, hogy ott valaki vinnyog a gitáron szóló gyanánt, mint hallom. Kár. Egyébként a szokás bika-hangzást igyekeztek megcélozni, ami sikerült is, meg nem is. A dalok viszont tényleg üresjárat nélkül pörögnek - aki szereti a középtempókat és a lassabb leállásokat, annak sok is lehet a folyamatos kalapálás, nekem speciel nagyon jól tud esni egy fárasztó nap közben/végén levezetésként az Evildoer energia-eszenciája.

Tény hogy nem eredeti, tény, hogy a lemez meghallgatása után után nem sok témát tudok visszaidézni, mégis, amikor újra meghallgatom, valamiért mégis lelkesít, amit hallok. Így megy ez. A stílusban bőven vannak sajátosabb ízekkel bíró formációk, mégsem tudom hátralökdösni a polcon ezt a cd-t. Úgy érzem, ha az új vokalista több színt tud vinni a nótákba, akkor feljebb tud lépni a csapat, ha nem, akkor csupán egy kellemes, tüskés koponyákat tükörsimává beretváló thrash lemezzel lettünk gazdagabbak.

Nekem ez most megér egy nyolcast. Nekik meg bőven van idejük igazán beérni, indításnak mindenesetre nem rossz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.