Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elwing: War

Vigyázat! A napsütötte Metaxa-föld kardos-buzogányos vitézei támadásba lendültek! Bizony, lassan Göröghon is battle-metal sújtotta övezetté alakul. Négy elszánt, komor tekintetű harcos néz velem ordasszemet a fotóról, biztosítván: ők aztán nem vicceskednek...

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Heroikus témakörökkel foglalkozó, meglehetősen szikárrá és feszessé formált power cucc árad le a korongról. Kétlábgépes izzást, mérsékelt himnikusságot, valamint kissé Manowar-jellegű "Ide nekem a fogatlan oroszlánt is!" keménykedést foganatosítanak rajtunk, jámbor hallgatókon.

Az énekesi poszton melózó pofa amolyan "maci a málnásban" típus. Mélyen dörmögő orgánuma tökéletesen illik ehhez az agresszív hangvételű zenei világhoz. Lobogó sérójú hőseink pedig tekernek megveszekedettül, abban nincs hiba. A kellemesnek mondható Marching to Glory című nyitány után nem kell sokat várnunk s megérkeznek a harcvonalra vezényelt pacik is, a véres pengék pedig sztereoban csattognak a fülünkbe (I'll Live Forever). Ez a nóta speciel régi Running Wild-időkre kacsingat vissza erőteljesen. A Stormlord füstöl az iramtól, míg a Sons of Revenge egy alapjaiban epikusabbra formált, nehézkesebben vonszolódó rege. A címadó nóta instrumentális szerzemény, küzdelemre szólító dobpergéssel és remek melódiával bélelve. Romantikás balladából is kijut (Blood on my Hands), míg a Fly Away újfent ezerre pörgeti a fordulatszámot, hátha leugrik a sipka a fejünkről. Ebben a klassz kis trappban a megszokott dörmögésen kívül az épkézláb éneken át a sikolyokig minden felvonul, amit a csapat ki tud préselni magából. Az Armageddon érdekes téma lehetett volna, hisz Bruce Willis jól megmenti a világot (folyton ezt csinálja, visszaeső jelleggel...), a banda azonban csak egy rövidke, intro-jellegű maszat erejéig foglalkozott az üggyel. Hát, így sosem lesztek hollywoodi sztárok, fiúk... Az albumot a némileg elvontabb Lost Humanity zárja.

Semmi bajom a macikkal a málnásban. Brummogjanak kedvükre. A battle-metal bandák is cimboráim. Viszlát a csatatéren, megmurdelt ellenfeleink porhanyós hamvai felett!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.