Shock!

július 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dokken: From Conception Live 1981

Mi tagadás, akad azért pár Dokken koncertlemez... Ugye ott van az überklasszikus Beast From The East, ami zenei ereje teljében mutatja az akkor már emberi síkon teljesen szétesett legendás Los Angeles-i dallamos metal bandát, aztán jött az újjáalakulás után kiadott speciális, de hasonlóan zseniális One Live Night – ha engem kérdezel, minden idők egyik legjobb unplugged lemeze –, majd a kellemes, de nem kötelező Live From The Sun már Reb Beach gitárossal, végül pedig pár éve egy '95-ös japán koncertet poroltak le az okosok valamelyik hálószobás kiadónál.

megjelenés:
2007
kiadó:
Frontiers / HMP
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Utóbbit inkább nem kellett volna, mert az a minőség egyszerűen nem volt méltó az ízig-vérig klasszikus nótákhoz. Most pedig itt egy '81-es, tehát még a Breaking The Chains kiadása előtt lenyomott kaliforniai buli felvétele, rajta három eddig nem ismert dallal.

Túl sok okosságot nem érdemes hozzáfűzni ehhez a felvételhez, hiszen a klasszikus Dokken a valaha létezett legjobb bandák közé tartozott ezen a vonalon, valamit nagyon-nagyon tudott ez a négyes, amit a kortársak többsége képtelen volt elsajátítani. A Paris Is Burning, az In The Middle vagy a Breaking The Chains bizony alapvetések, még ha nem is feltétlenül mérhetőek a csapat csúcskorszakának számító 1984 és 1987 közötti éra szerzeményeihez. A három ismeretlen dal – Goin' Down, Hit And Run, You're A Liar – titkosítását nem nagyon értem, simán felfértek volna a Breakingre vagy akár még a Tooth And Nailre is, igazi Dokken számok finoman elegáns, de karcos riffekkel és fogós dallamokkal. George Lynch 3 perces gitárszólója sem igényel különösebb kommentárokat, a figura simán ott volt a '80-as évek legnagyobbjai között. Maga a felvétel is rendben van, abszolút élvezhető, kellemesen patinás, de mai füllel hallgatva is frissen szól.

Pontozásnak nem látom értelmét, de ha szereted a zenekart, szerintem ne hagyd ki ezt a lemezt, mert kuriózumként mindenképpen odakívánkozik a sorba. Kimondottan jó felvezetés a hamarosan érkező friss soralbumnak, ami remélem, tényleg olyannyira a klasszikus Dokken stílusában fogant lesz, mint ahogyan azt Don ígéri.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.