Shock!

augusztus 05.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Divine Empire: Method Of Execution

Igazából sokat nem kellene agyalnom, mit is írjak az új Divine Empire lemezről, akár bemásolhatnám a Nostradamus kritikáját újra, mert nagyjából tökugyanolyan a lemez. Talán az első dal más egy hangyányit: monumentálisabb, atmoszférikusabb típusú, meg nem a tekerésre helyezik csak a hangsúlyt - bár nem ezt tették eddig sem, de ez lényeges előrelépés, úgy érzem.

megjelenés:
2005
kiadó:
Century Media / HMP
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A második dal már kő death metal - eddig tartott a változatosság -, semmi érzelgősség, ontják a beleket, ahogy azt illik. Ahogy hallom egy-két malac is áthaladhatott a stúdióban, mikor rögzítették. Ebben a kíméletlen tempóban folytatják, nem is értem mi történt az első nótában, mi volt az a lágyulás. A harmadik nótában meg egy nagyon rövid, teljesen oda nem illő gitárszólót hallhatunk, tán részeg volt a technikus?... Ez után még jobban rákapcsolnak a srácok, a negyedik tételben már konkrétan az ipari fúró sebességével pörögnek/hörögnek. A lassulós részig egészen pontosan, ami nem tart sokáig.

A lemez nagy hátulütője a hossza. Míg az előző csupán fél órára rúgott, ez most majd a duplája: 58 percig fárasztanak, ami ebből a stílusból enyhén szólva sok. Az igaz, hogy a közepén (hatodik opusz) akusztikus gitárral szédítik a hallgatókat, amihez hegedűszó úszik be, elég kakukktojás jellegű tétel. A végén még csellózik is valaki. Nem igazán értem a miértjét, talán csak azt óhajtották prezentálni, mennyire szélsőségesek. Hááát.... Ezt az akusztikus dolgot amúgy beleszőtték a következő dalba is. A tizedik dalban találtam a következő érdekességet zeneileg, semmi extra, csak picit érdekesebb témák a sikamikánál. Sajnos az előbb említett hosszúság miatt a végére annyira összefolyik a zene, mintha egy gigantikus massza lenne az egész.

Továbbra is floridai halálmetal kedvelőknek való csemege. Nekem ez kevésbé jött be, mint az előző korong. Csak fanatikusoknak.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.