Shock!

március 04.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cyborn: Light Is Passin'

Nem egy szokványos EP-vel jelentkezett a Cyborn. (Ha valaki nem tudná, a Born 33 utódzenekaráról van szó, akiknek szánom-bánom, de nem hallottam a lemezüket, pedig állítólag jó.) A zene változott, már nem azt a New Orleans-i doom/stoner metalt játsszák, mint korábban, hanem jó sok elektronikával fűszerezett cyber metalt. Nem tudok erre jobb jelzőt, meg nyilván ezért is lett a zenekar neve Cyborn.

megjelenés:
2003
kiadó:
Edge / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A HSB-ben készült felvételen az elektronikus dolgokat Scheer Viktor készítette, aki egyben mint producer is dolgozott a lemezen. Korrekten szól, meg kell hagyni. Mit ne mondjak, meglepett a nyitó dal - egyben a címadó is -, abszolút ízléses arányú elektronikus metal, a populáris hatások is passzolnak mindehhez, az énektémát meg külön meg kell dicsérnem, egyedi. Igazából olyan, mintha egy nyolcvanas évekbeli popzenekar énektémáját illesztették volna ide, de nem rossz. A második dal (Space Jungle) pörgősebb, de ugyanez a keverék. Olyasmi zene, mint a magyar Space Monkeez, csak ez jóval metalosabb és van benne élet.

Ezen a két dalon kívül van még kettő (ravasz!), méghozzá a Space Jungle címűnek kétféle remixe. Az első teljesen korrekt, szinte Rob Zombie-hatású lassultabb dolog, a második reggae dal lett: ha ez poén, akkor oké, profi, meg minden, de valahogy olyan távol áll tőlem ez a zene, mint ide a Szaturnusz. Ráadásként egy szintén rendkívül ízlésesen összeállított multimédiás rész is helyet kapott a cd-n, ahol a zenekar klipjét is meg lehet nézni, mely a második dalra készült. Na és itt jön megint a döbbenet, baromi jó kis 3D-s klipet sikerült a zenekarnak elkészíttetnie.

Nos, ha EP, akkor pontozni kell, a két dal alapján egyelőre megadom a nyolcast, remélem, hogy majd egy hosszabb anyagon tartják a minőséget és nem lesz egyhangú mondjuk tíz dalon keresztül sem a zene.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.