Shock!

szeptember 20.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Criminal: Cancer

A Chiléből származó Criminal előző albuma, a Dead Soul egy erősen Sepultura, Morbid Angel hatású korong volt, élvezhető, de semmi extra. Az új korong sem változott hatásaiban túl sokat, viszont sokkal súlyosabbak, életerősebbek lettek, és az énekes is levágatta a haját.

megjelenés:
2001
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A tejfölszőke ifjút Anton Reiseneggernek hívják, nem hinném, hogy ez Chilében olyan gyakori név lenne, viszont üvölteni azt tud, ráadásul sokkal érdekesebben, mint eddig. Még dallamokat is kiereszt néha a torkán, nohát, jól is áll neki. Meg a Criminalnak is. Azt viszont nem tudom milyen koncepcióból tették fordítva a cd füzetkéjében a középső lapot, lehet, hogy egy sima elb...ás, de nem könnyítette meg a nagyrészt angol szövegek kisilabizálását, fel is adtam a küzdelmet, apró fehér betűk böngészése narancssárgás háttéren egyenlő +2 dioptriával.

A zene. Bő fél órás lemez, agresszív, erőteljes dalokkal, tényleg nem raktak fel tölteléket, akár teljes erőbedobással végig is lehet headbangelni ezeket az ízig-vérig thrash alapú számokat. Tavaly február/márciusban rögzítették az anyagot, Mariano Pavez keverte, aki állítólag nagy mágus Chilében, mondjuk korrektül szól, erre nincs egy szál panaszom sem. Másra sem igazán, olyan thrash zenét játszanak a srácok - mint említettem volt -, amin azért érződnek az utóbbi évek durva zenéi, a gyors, lendületes nótáktól kezdve, a groove-os súlyosságokig minden megtalálható a repertoárban, persze bizonyos kereteken belül, ami esetükben azt hiszem teljesen természetes.

Egy bónusz nótán kívül a cd-n egy multimédás rész is helyet kapott, pofás és könnyen kezelhető, biográfia, képek, az eddig megjelent hangzóanyagokról infó és 5 (!!) darab klip is csücsül rajta. Igazán nem lehet okunk panaszra. Az előzőnél sokkal jobb album, nagy csodát azért nem kell várni tőle, de aki kedveli a vérbő dalokat, annak a Criminal biztos befektetés. Engem egyre jobban megnyernek maguknak...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.