Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Catamenia: Eskhata

Igazán impozáns a finn Catamenia új lemezének borítója, melyen két farkas acsarkodik egymással. Szépen komponált a kép, fantasztikus a hangulata. Reméltem, hogy a lemez is el fog bűvölni. Nos, maradéktalanul nem bűvölt el.

megjelenés:
2002
kiadó:
Massacre / HMP
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szélvész, atmoszférikus blackként indít, hihetetlenül precíz kétlábdobbal - megjegyzem a sebesség elismerésre méltó, ennek ellenére még sincs húzása a dolognak - tekernek a gitárok, károg az énekes, meglepetés, újítás semmi. Na jó, a kilences dalban a károgáson kívül más hangon is megszólal a vokalista, de ez kevés. Itt a szintetizátorok is inkább űrösen puttyognak, mint atmoszférizálnak. Halkan, gusztusosan és keveset, mielőtt a szívéhez kap mindenki.

Korrektek a dalok, igazából ennyivel akár le is lehetne zárni a történetet. A gitártémák bár dallamosak, nincs meg bennük mondjuk a Dimmu vagy a Cradle zsenialitása. (A hármas dal halk refrénjében meg pusztuljak meg, ha nem Billy Idol Rebel Yell című slágerét véltem hallani...) A stílus szigorú korlátain belül mozognak, még az arcfestést sem tudták fantáziadúsan megoldani, bár a promótasak hátsó felén a kopasz fiatalember mázolmányát még akár érdekesnek is lehet találni, ha az ember nagyon unatkozik és black arcfestéseket szeretne nézegetni. Az egyik tag kezében az a baszott nagy halef is kb. annyira röhejes, mint az arcfestések. Hiába, a Satyricon igényességét kevés zenekar képes követni.

Visszatérve a zenére: jó-jó, de nincs igazán átütő szerzemény rajta, mondjuk aki csak erre a műfajra gerjed az biztos élvezni fogja akár a tekerést, akár az andalítóbb részeket. Az a baj, hogy globálisan a zenei átlag alatt maradnak, ez bizony közepes teljesítmény, még szundikálni is lehet rajta. Sajnálom, hogy nem feküdtek jobban rá a dallamos gitártémákra, az kifejezetten jól áll a zenekarnak. És valahogy túl puhán, erőtlenül szól a felvétel.
Másodvonalbeli csapat, csodaszép borítóval.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.