Shock!

november 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bruce Dickinson: The Chemical Wedding

Az első hangoknál az állam a földön csattant, akkora súllyal és zs-re hangolt gitárral szakította le a fejemet a nyitó King In Crimson. Mi jön ezek után? Dickinson hörögni fog? De nem, szerencsére maradt a saját copyright dallamainál - ha már ilyen nem mindennapi hangszálakkal áldotta meg őt a sors. Azért a hangzás egy kicsit túl koszos, ami illik egy Sepuhoz, de ezekhez a míves énekdallamokhoz nem igazán.

megjelenés:
1998
kiadó:
Air Raid / Musicdome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 25 Szavazat )

A címadó dalban akad egy kevés altis lebegés és a nyitó hangok engem egy kissé az Operaház fantomjára emlékeztettek (Webber). Az énekdallamokat már másodszori hallgatáskor együtt lehet zengedezni Dickinsonnal, oly rafináltan belemásznak a fülbe, a szólók csodálatosak, a riffek egyszerre modernek és ápolják a hagyományokat - hiába, Adrian Smith és Roy Z azért tudnak egy keveset! És persze a ritmusszekció is megcsillantja nem kispályás mivoltát.

Az igazi Maiden-es ízek nem titkoltan ott rejteznek a dalokban, ám a köntös, amibe burkolták őket, minden kétséget kizáróan '90-es évek végi. Egyszerűen lehengereltek. (Bár azért még meg kell hallgatnom párszor, hogy a Balls To Picassot utolérje a "listámon".) Mindenesetre az év albumai között biztosított a helye.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Dead again 2016-06-27 17:28
Szuper lemez, nagyon állat! \m/\m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.