Shock!

augusztus 05.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beheaded: Recounts Of Disembodiment

Sosem hittem volna, hogy egy nap eltéréssel két máltai zenekarról is lesz szerencsém írni. A Beheaded ugyan teljesen más stílusban mozog, mint a Forsaken, jelen csapat ugyanis a brutál Cannibal Corpse és Malevolent Creation-féle death metalt játssza. A vokalista meg legalább olyan rémes, mint Corpsegrinder, a zene is nagyjából ugyanolyan felépítésű, mint amerikai sorstársaiké.

megjelenés:
2002
kiadó:
Mighty Music / For Only The Sick
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A Recounts... a harmadik lemezük és noha 2002-es kiadású, csak most jutott el hozzánk a For Only The Sick fedőnevet viselő terjesztő jóvoltából. A csapat '91 óta létezik, ennyi idő alatt volt idejük megtanulni, mitől lesz gördülékeny egy death metal dal, nos, az itt hallható összes nóta gördülékeny a javából. Azt is hallani, hogy szerelmesek a zenészek ebbe a stílusba.

Nincs túl sok kiemelnivaló - vagyis nem nagyon lehet mit kiemelni -, egységes a színvonal, abszolút hallgatható, élvezhető lemez. Bár érdekes módon pont a záró dal az egyik legjobb. No, mégiscsak sikerült kiemelni valamit. Egyetlen bajom van a koronggal: az, hogy 42 perces, ami ebből a műfajból picit tömény. Amúgy sokkal-sokkal jobb, mint az utolsó Cannibal lemez, szóval aki imádja a műfajt, vakon megveheti, nem téved vele.

Agresszív, brutális, lehengerlő, a stílus összes jellegzetességével és fizikai korlátaival felvértezett zene. De hozzáteszem: csak és kizárólag death rajongóknak, idegenkedők inkább kerüljék. Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy hazai rajongók örülnének egy Beheaded koncertnek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.