Shock!

május 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Before The Dawn: 4:17 AM

Hat évvel ezelőtt jött létre a Midianből kiszökött éjlakók fent nevezett tömörülése a távoli, hűvös északon. Nem elég, hogy e pirkadat előtti homályban kóválygó szerzetek messziről kerülik a napfényt, de az idők folyamán olyan elemekkel vettek részt közös zenei szertartásokon, mint egy Plasma Weapon nevű producer... Számtalan tagcserét meg- és túléltek, miközben kitartóan írták nótáikat a mi jobbulásunk érdekében.

megjelenés:
2004
kiadó:
Locomotive Music / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A Before the Dawn muzsikája hamisítatlan északi jelleget képvisel, de nem a legdurvább, blackes fajtából. Mérsékelten szigorú, komor, ugyanakkor folyamatosan dallamos. Hörgi és tiszta énekű egyszerre. Bizonyos pillanataiban halvány Amorphis-ízeket ereget magából. Az anyag szerencsére többnyire tempós, lendületes, nem engedi alfába süllyedni az érdeklődőt. Az élénkebb melódiák (pl. Seed vagy Dreamer) pillanatok alatt képesek behálózni minket. Sötét-szilaj hangulatot áraszt a Fade Away, míg kissé elvontabb, pszichedelikusabb vonalon fut a Crush. A részben nyugis My Room akár fél-balladai funkciót is betölthet a lemezen, noha helyenként tisztességesen belódul. Elsötétül, a Fade Away irányába borul a The Black, amit a temperamentumosan lüktető Vengeance követ. A zenei élményt a vérmesre satírozott Hiding zárja. A hangzást némileg feljebb turbóztam volna a dögösebb, életrevalóbb összkép érdekében.

Földöntúli katarzis senkit sem fog érni az album hallgatása során, de ezt nem riogatásnak szánom - egyszerű tényközlés. A cucc kifejezetten kellemes hallgatnivalóval szolgálhat az északi ízek szerelmeseinek, akik komálják a finn gyártmányú, részben hörgő-morgó, egyébiránt melodikus zöngéket.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.