Shock!

október 23.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Authority Zero: Stories Of Survival

Bár már vége a nyárnak, egy laza, tökös punklemez mindig jól jön. Az Authority Zero-ra mindig is lehetett számítani, ha jól összerakott, ragadós refrének által uralt, ska/reggae elemekkel megbolondított kalipunk dózist akartunk az arcunkba kapni, de úgy érzem, negyedik albumukkal minden korábbinál jobban összekapták magukat.

megjelenés:
2010
kiadó:
Suburban Noize
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

A minden bizonnyal demenciás öreg faszi (na, jó, ez állítólag Churchill, de attól még olyan) dumálós intrója után az arizonai banda azonnal húzós, együtténeklős punk rockkal jelzi (The New Pollution), merre, hány méter. Hasonlóan arcbamászós a zárószám is (No Way Home), közben pedig szépen bemutatják az összes színt a jófajta skate punk/ska palettán. Ráadásul tolhatják akár kicsit karcosabban (A Day To Remember), lazábban (Brick In The Wave), vagy már szinte szemérmetlenül slágeresen (Get It Right), a dallamok minden esetben ütnek. Könnyedén átváltanak raggaboyba (Big Bad World), csak hogy utána még hatásosabb legyenek a Break The Mold vagy a Liberaleducation cseppet dallamos hardcore felé kacsintgató himnuszai. Ezeket egyébként annyira jól eltalálták, hogy egyáltalán nem lógnának ki a (műfajban abszolút űber) Rise Against lemezeiről sem.

A jól felépített, kellőképpen változatos lemez legnagyobb témáját mégsem a fentiek adják, hanem a Movement című abszolút tuti ska/reggae sláger, ami garantáltan feldobja az embert a legzordabb ősz közepén is; rockbulik DJ-i, hangulatfelelősei számára pedig egyenesen kötelező!

Összességében persze lehetne mondani, hogy ezek az arcok ezúttal sem hoztak semmi újat, csak ügyesen keverték a Bad Religion/Pennywise konyhából elcsent hozzávalókat a jamaikai fűszerekkel, az egész mégis annyira finom lett, hogy én azonnal bekajáltam: a Stories of Survival nálam simán 2010 egyik legjobb punklemeze...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.