Shock!

augusztus 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

All That Remains: Behind Silence And Solitude

Amerikai hardcore, svéd dallamosmetallal vegyítve. Zeneileg az In Flames és társai erőteljesen hatottak néhány alapvetően HC indíttatású zenekarra - többek között az All That Remains-re is - tehát ezért nevezhetjük el őket az előbb említett módon. Jelen zenekarnál szinte csak az ordításról lehet megállapítani honnan jöttek. Meg nagyon ritkán egy-két gitártémáról.

megjelenés:
2002
kiadó:
Prosthetic / Lifeforce
pontszám:
 8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A csapatban egyébiránt az a Philip Labonte ordít, aki a Shadows Fall alapító tagja vala. Ő onnan persze el, aztán megszületett az All That Remains. Mondjuk Philip annyira nem ordít, köpköd dühösen, mint azt elvárná az ember. Mondhatni hozzászelídült a zenéhez.

Nyolc dalt pakoltak a korongra, nem is tudom melyiket szeressem jobban közülük, a hármast (Follow), melyben a középtáj utáni középtempó és gitárszóló elég rendesen megmozgatja a nyakizmokat (ha valakinek headbangelni támad kedve, és itt megjegyzem, hogy a dallamos, akár dúdolható gitárszólók elég jelentős szerepet kaptak a számokban, nem túl technikásak, de feelingesek és remekül illeszkednek a dalokba), vagy a sejtelmesen kezdődő ötös (Erase), melyet akár egy doomcore csapat is megirigyelhetne. Mármint a dal elejét. Utána viszont szinte heavy metalosra veszik a figurát (hangsúlyozom: szinte!), folyamatos kétszólamú gitárok reszelnek, érdekes egyveleg, meg kell hagyni. Szimpatikus volt még a hatos (Shading) idegbeteg középrésze, a hetesben (Home To Me) meg már annyira Európában járunk, hogy nagyon. A szolid, torzítástól mentes rész külön esemény a lemezen, ezzel a dal egyik kedvencemmé vált. A záró dal (One Belief) meg korona minderre. Az utolsó 15 másodperc főleg.

Metalosoknak a zene biztos tetszene, talán a vokál tűnhet szürkének, merthogy eléggé az is, jót tenne egy kis változatosság, netán dallam e téren. Bár a HC nem erről szól. A dalszövegeket nem volt energiám kibogozni, sötét alapon vékony bolhabetűkkel helyezték a borítóba őket, nem egy emberbarát megoldás.

40 perc unalomtól és sallangoktól mentes zene, csak tömény energia. Ha nem hallottál még ilyen, a fentiekben jellemzett zenét, az All That Remains az egyik legjobb csapat, amellyel indíthatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.