Shock!

október 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Trusted One: Inhuman Acts

0210ttoA saját bevallása szerint modern metalban, poszt-hardcore-ban utazó The Trusted One márciusban egy teljes EP-vel jelentkezik, ennek felvezetésére hivatott az Inhuman Acts című dal. „Szerintünk jól ötvözi a pörgős metalt a fülbemászó dallamokkal, egy halvány djentes érzettel megspékelve”, mondják a számról. „Ez a dal a különböző ingerek egyvelegének halmaza szerintünk, egyfajta világkép, néhol filozofikus gondolatokig ássa be magát, melyek mindig is foglalkoztattak minket. Ösztönből fakadó, embertelen cselekvéssorozat, amely más emberek megrontásához, bántásához vezet lelkileg vagy akár fizikailag. Szerintünk az emberek nagy része ezt megszenvedi úgy, hogy ezt mind tudatosan kezelné vagy tudat alatt. Jelen esetben ember-ember ellen, önakarat-befolyással szemben állnak egymással. Ennek az eredménye a jelen állapot, amire fel akarjuk hívni a figyelmet. A döntésszabadság elvesztéséről szól ez a számunk.”

Valentin Szilvia: Remélem, a dalszöveg nem annyira értelmetlen, mint ahogy megfogalmazták bemutatkozó levelükben, hogy miről szól, mindenesetre a The Trusted One djentes groove metalja egészen kerek és pofás. A refrén a helyén van és fogós (kicsit bátrabb verzióban ütősebb lenne), a verze kellő módon agresszív és beindítja a hallgatót, a zongorás rövid lezárás pedig piros pontot ér. Semmi különös nincs a dalban, ezer hasonlót hallhattunk már, mégis van bennük valami, ami miatt szívesen hallgatnék tőlük több dalt is. Ügyesek, fiatalok, előttük a jövő.

Draveczki-Ury Ádám: Hasonlókat tudok írni a The Trusted One-ról, mint a legutóbb vesézgetett Dream Of Insomniáról: rokonszenves a zenekar, de több szempontból még az út elején járnak. Ez a zene is amolyan zúzda modern metal(core, ha akarod), az alapokhoz hasonló témákat elég sokszor hallottunk már többé-kevésbé ugyanígy, de ez önmagában nem baj, nincs új a nap alatt. A dallamos refrén viszont kifejezetten jó, csak lehetne kicsit erőteljesebben, – ez most hülyén fog hangzani – rockosabb lendülettel nyomni. Viszont a zongorás zárásra egyből felkaptam a fejem, és a többi dalukat is csekkolva egyértelmű, hogy a zenekarnak vannak jó ötletei. Még az út elején járnak, de kíváncsi leszek, hol tartanak majd mondjuk három év múlva.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.