Shock!

május 08.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Powertrip: Goddamn Soul

powertripA Powertrip tagjait láthattuk már számos különböző formációban együtt és külön is zenélni, ebben a felállásban azonban hanghordozón a Goddamn Soul című EP-vel mutatkozik be először közösen a Makács Zoltán, Máté Évi, Jutasi Szandra és Szabó Kristóf alkotta sludge'n'rollt játszó négyes. Az anyagra összesen négy dal került fel, melyeket részben házilag, részben a szentendrei RX-stúdióban rögzítették, a keverést Hohl Árpi végezte. Az EP-t egy vendégzenész is színesíti, a Fuck You! című dalban ugyanis Bolla Tipcsi szájharmonika-játéka hallható.

Valentin Szilva: Máté Évit számtalan zenekarból ismerhetjük, most épp egy sludge-jellegű csapatban szakítja a riffeket. Groove-orientált zene a szokásos hazai műfaji sajátosságoknak megfelelően teljesen szórakoztató formában, a herfliért meg plusz pontot kapnak, ellenben néhány karakteresebb énektémát még hiányolok, de bőven koncertképes a formáció. Kedvenc dal: A Story Without Happy End?!

Kiss Gábor: Ilyen névvel mi mást is játszhatna egy csapat, mint stoner metalt? A Monster Magnet hatását ugyanakkor nem érzem annyira dominénsnak. Hazánk mindig is erős volt az ilyesfajta muzsikákban, a Powertrip pedig csak tovább erősíti a színteret, de a néhol kissé nyafka éneken van még mit erősíteni. Ennek ellenére, ha szereted az olyan bandákat, mint mondjuk a Stardrive (velük vajon mi lehet?), akkor a Powertrippel sem foghatsz mellé.

Draveczki-Ury Ádám: Máté Évi képeivel ezer helyen találkozhattál már, köztünk nálunk is, illetve a dögös Cherry Bombban is bizonyított már korábban. Viszont nem emiatt mondom, hogy a beszédes nevű Powertrip új szülemény simán konyhakész, ráadásul tipikusan az a zene, ami élőben üt igazán. Énekileg lehet még kicsit kerekíteni a történeten, néhol túl „udvarias" a dolog, de Makács Zoltán hangi adottságai a helyén vannak, szóval nem félek a dologtól. És a legjobb: ténylegesen dalokat írnak.

Powertrip facebook

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 BSND 2014-07-15 10:36
Az ének néhol kicsit gagyi, de egyébként teljesen rendben van a zene. Erre a formációra érdemes lesz odafigyelni a jövőben.
Idézet
 
 
+2 #2 Kobold 2014-07-15 09:48
Máté Évire emlékszem az Angelusból, az mennyire jó banda volt!!
Idézet
 
 
+2 #1 neal and jack and me 2014-07-15 07:50
kiss gábor: a stardrive feloszlott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.