Shock!

január 23.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Kabala Baby: Kabala Baby

kabalababy_0328A Kabala Baby egy budapesti stoner/grunge rock zenekar. „Súlyos riffek, okosan szívhez szóló vokálos megoldások, kockásingbe csomagolt erős grunge-os energia kiegészülve néha alt szaxofonnal, és más akusztikus hangszerekkel" - így ők. Így mi:

Valentin Szilvia: Polly Is Dead meets Baby Bone. A hazai stoner/grunge amúgy is a szívünk egyik csücske, de ez nem jelenti azt, hogy minden ilyen zenekar jó is. Kabaláéknál a hamis, erőtlen énekhang problémás, valamint az sem válik az előnyükre, hogy sokszor a kelleténél jobban magukra húzták az Alice In Chains világát.

Kiss Gábor: Nyers hangzású, húzós grunge-rock, király vokálokkal, de a szólóének nem túl erős. Az Alice In Chains hatása letagadhatatlan mind a zene, mind pedig az énektémák terén, elég csak meghallgatni például a Húst. Itt-ott extra hangszerek és alteres ízek is színesítik az összképet. Hazaiak közül leginkább a Black-Out és a Baby Bone ugrik be róluk. Az éneket leszámítva nem nagyon van mibe belekötni.

Draveczki-Ury Ádám: A budapesti Kabala Baby gyökerei egyértelműen a '90-es évekbe nyúlnak vissza, valahol egyfajta határmezsgyén alkotnak a metalosabb grunge meg a jobbhíján stoneresnek nevezett vonal között, és néha egy kis jellegzetesen magyaros alter-íz is befigyel. Utóbbit leszámítva az újkígyósi Baby Bone például egészen hasonló csapásvonalon mozgott egy időben. A dalötletek abszolút nem rosszak, akadnak ütős témák, pofás riffek, az ének viszont ebben a formában néhol kifejezetten próbára teszi a hallgatót. Nem elemezném ezt túl, tessék kiirtani a hamis hangokat, és akkor majd tényleg úgy szólalnak meg a papíron egyébként pofás többszólamú vokálmegoldások, ahogy kell. Ez simán javítható hiba, illetve fejleszthető adottság – maga a zene ezt leszámítva amúgy eléggé okés. Ja, és még egy dolog: ez a név nemcsak rettenetes, de a muzsikára sem jellemző, én a helyükben biztosan elgondolkodnék rajta.

Kabala Baby facebook

 

Hozzászólások 

 
-1 #5 toroczkay andrás 2014-04-17 12:16
https://www.youtube.com/watch?v=NywIxsUq6IA
Idézet
 
 
-3 #4 toroczkay andrás 2014-04-02 00:52
élőben minden jobb.
Idézet
 
 
#3 lokoop 2014-03-31 21:26
árpilis 18-án játszanak az r33-ban, érdemes megnézni, élőben jobb! :)
Idézet
 
 
-1 #2 toroczkay andrás 2014-03-30 16:51
https://www.youtube.com/watch?v=M1GXvtetXeA
Idézet
 
 
+1 #1 pumpika666 2014-03-30 09:53
erősen a petőfi-re belőtt cucc, rettenetes énekkel, bár ott, ahol a lovasi(broáf), meg a kisstibi(még broáfabb) énekes-istennek vannak kikiáltva, talán még sikeres is lehet :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.