Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Legsikeresebb lemezének anyagával tér vissza Budapestre Peter Gabriel

1105pgPeter Gabriel egy díszdobozos szett kiadásával és a Back To Front elnevezésű világkörüli turnéval ünnepelte meg zenei mérföldkőként számon tartott, 1986-os So lemezének huszonötödik jubileumát. A rajongók legnagyobb örömére a turné folytatódik, és az új helyszínek között Budapest is megtalálható.

A show, amellet hogy Peter Gabriel illusztris munkásságának huszonöt évvel ezelőtt megjelent gyöngyszemét mutatja be teljes egészében, visszahozza az első turnék hangulatát az eredeti zenekartagok részvételével. Az Egyesült Államokban indult koncertkörút halmozza az elismerő kritikákat, és a Back To Front keretein belül újra összeállt az eredeti csapat, az énekest ismét a basszusgitár-mágus Tony Levin, a gitáros David Rhodes, a billentyűs David Sancious és a dobos Manu Katche kiséri. Peter Gabriel erről a következőket nyilatkozta: „Egyszerre volt nagyon furcsa és nagyon ismerős érzés amikor elindult ez az egész. Különös az, hogy vannak kapcsolatok, amik ugyanúgy folytatódnak tovább, ahogy az elszakadás előtt működtek, és reménykedsz, hogy lehigaddtál és talán egy aprányit bölcsebb lettél a hosszú évek alatt."

Amikor 1985 februárjában Ashcombe nevű öreg farmján az egykori Genesis frontember elkezdett dolgozni ötödik albumán, semmit sem sejtett abból a kirobbanó és hosszantartó hatásból, amit a keze alatt születő dalok idéztek elő. Az 1986-ban megjelent So a korszak egyik meghatározó albuma lett, díjak sokaságát zsebelte be, és olyan slágereket fialt, mint a Sledgehammer, a Don't Give Up Kate Bush-sal, a Say Anything vagy az In Your Eyes. A lemez csak az Egyesült Államokban több mint 5 millió példányban kelt el, és a mai napig az énekes legsikeresebb anyagának számít. Azokról az időkre emlékezve honlapján Peter Gabriel megjegyzi: „Azt hiszem, amikor visszajátszottuk az albumot, már tudtuk, hogy jó, amit csináltunk. Nem voltam éppen egy mellőzött művész addig sem: volt egy-két jó dobásom, de mindegyik után – részben szándékosan – visszatértem a homályba. A So-val véget ért az az iőszak, amikor kultművész voltam a fősodor peremén. A So után a homály nem volt többé lehetséges opció."

A huszonötödik évforduló kapcsán indított koncertsorozat alkalmat ad a zseniális album és az egész akkori időszak újraélésére. „Az idő mindenen otthagyja letörölhetetlen bélyegét. Amikor visszalátogatsz a múltadba, nem élhetsz benne többé, de körbejárhatod, kitárhatod régi emlékek ablakát, és alkalomadtán elcsípheted még az illatát a helynek, amiben éltél."

A május 6-i, budapesti előadásra öt különböző kategóriájú ülőjegyet és állójegyeket lehet vásárolni november 8-tól a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. A Papp László Budapest Sportarénába először a hivatalos rajongói klub tagjai válthatnak belépőt november 6-án reggel 8 és november 8-án reggel 8 óra között a https://petergabriel.com oldalon keresztül. November 8-án 10 órakor indul a teljes körű jegyértékesítés a www.livenation.hu oldalon keresztül, valamint a Ticketpro országos hálózatában.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.