Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zakk, Max, Mike és Russell az áprilisi RockinforMban

Március 31-én kerül a standokra a Shock! fő médiapartnere, a RockinforM magazin áprilisi száma, benne olyan nevekkel, mint Zakk Wylde, a Cavalera Conspiracy, a Symphony X, a Destruction vagy a Bikini, a két CD melléklet pedig ebben a hónapban a Szélső Értéktől és a The Borgiától érkezik.

Amikor tavaly nyáron a RockinforM megkeresett, hogy lenne-e kedvem/kedvünk a Shock! stábbal az újságot mássá formálni, eszembe nem jutott volna, hogy egyszer majd én leszek a főszerkesztő, és lapzárta legvégén azon kell agyalnom, miképp is kezdjek neki első bevezetőmnek. Hát így. Ezúton is köszönöm a bizalmat, igyekszem jó irányba evezni az általuk elindított csónakkal.

Minden változás az újdonság ízeit hordozza magában. Ahogy észrevettétek, módosult az újság külseje és belseje, próbálunk elszakadni a korábbi konzervatív metalos dizájntól, reméljük, örömmel üdvözlitek a friss ötleteket. Mindez nem jelenti azt, hogy száműzzük a súlyos zenéket, inkább tágítani szeretnénk a lap zenei horizontját. Természetesen továbbra is igyekszünk elcsípni a nálunk felbukkanó zenekarokat egy-egy rövid beszélgetés erejéig, ahogy most is megtettük: a Destructionből Mike Sifringernek, a Symphony X-ből pedig a vidáman falatozó Russell Allennek tettük fel kérdéseinket.

A mostani lapszámban is sikerült néhány nagyágyút megszólaltatnunk, az isteni Zakk Wylde-dal kezdve, aki korántsem az a síkegyszerű redneck srác, mint aminek a sajtó szereti beállítani. Max Cavalera is szívesen mesélt az új Cavalera Conspiracy lemezről kollégánknak, majd a Bikiniből Németh Lojzi fejtegette a múltat, s a jövőt. Hogy ne csak mindig zenéről legyen szó, egy kicsit másféle vizekre is eveztünk a Troy Campbell interjúval. Az meg, hogy összejött pár csajos témájú cikk, kizárólag a véletlen műve, tényleg.

Irgalmatlanul erős koncertdömpingen estünk át márciusban (és még csak most kezdődött el az év!), ott voltunk mindenhol, beszélgettünk, akivel csak lehetett (sikerült a komplett Psychotic Waltzot elkapni), és csak kapkodtuk a fejünket a páratlanul erős bulik garmadáján. A pihenést elnapoltuk, bár a szaporodó koncerthíreket figyelve idén kevés lazítós napra számíthatunk, elképesztő módon belehúztak a koncertszervezők és a fesztiválok. Lesz mit megnéznünk, lesz miről írnunk!

A két CD-mellékletes zenekar sem az eddig nálunk megszokott durvább vonalról érkezett, a Szélső Érték eklektikus rockzenéje, és a bizarr nevű The Borgia alternatív rockzenéje talán most szélesebb hallgatótáborra találhat.

A legjobb hír azonban mégis az, hogy végre elmúlt a tél, jön a tavasz, az élet - és persze jönnek a koncertek, a lemezek, indul a rákenról.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.