Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Salvus - Pécs, 2008. április 4.

Mióta kézhez kaptam a Salvus bemutatkozó lemezét, elég sokszor megfordult a lejátszóban a „Minden Kezdet” c. korong, és szerintem cseppnyi elfogultság nélkül kijelenthető, hogy egy újabb egyéni hangvételű csapat tette le névjegyét az itthoni rockzenei underground sajnos túlontúl apróka (értve ezalatt a lehetőségeket…) asztalára.
időpont:
2008. április 4.
helyszín:
Pécs, Ifjúsági Ház
Neked hogy tetszett?
( 1 Szavazat )

A srácokat az Imago EP óta ismerem, már többször elcsíptem őket élőben, és a Depresszió turnén való szereplésük pécsi dátumát is már jó előre bevéstem a noteszbe, és Pötörke Zoltán bőgős-frontembör személyes meghívása (újfent köszi!) után már egyértelmű volt, hogy nem lehet ellébecolni a bulit.

Szóval ott álltam a pécsi Ifjúsági Ház nagytermében, körülöttem kb. életük első sörét kortyolgató tizenévesekkel, a hangfalból Black Label Society repesztett, és feszülten vizslattam a színpadot, hogy hátha mozdul valaki/valami. A négytagú csapat matinéidőben, kb. 7 órakor bukkant fel a deszkákon. A hangzás már a kezdő Torkon Felejtett Tüskék alatt kiváló volt, csak a bal hangfal vacakolt egy kicsit, így a Telecaster-forma hangszerrel kiálló Kokavecz András oldaláról átigazoltam az „új” gitáros Pötörke Gábor elé, akihez koncerten még nem volt szerencsém.

Elégedetten konstatáltam, hogy – bár a szólók oroszlánrésze változatlanul András ujjai alól tört elő – kiváló hangszeres ő is, és egy-egy bekiabált sorral klasszul megtámogatta öccse énekét, pl. a Rólunk Szól alatt. Ez nekem eddig hiányzott a csapat koncertjeiről, bár Zoli éneke mindig is volt annyira erős, hogy egyedül is megállta a helyét, viszont érdemes lesz tovább kísérletezni a dologgal, és a lemezen hallgató igényes énekszólamok közül egyet-egyet élőben is megidézni!

A lemezkezdő Kulcslyukon Át A Világ harmadikként érkezett jól összerakott refrénjével, és örömmel láttam, hogy a közönség – amely változatlanul főként a főbanda névadójául szolgáló lelki kórság elsődleges célcsoportjából tevődött össze – is egyre gyarapodik, és elégedetten bólogattak, sőt, egy kis pogo-kezdeményt is tapasztaltam a hátam mögött. Ezt követte a klipes Bábok A Címlapon, ahol Zoli éneke tényleg hidegrázósra sikeredett, majd a Lejtőn szólójával jött a következő libabőr, ahol a srácok szinte a klasszikus Scorpions piramisát megidézve borultak a bő egy percig húrbűvészkedő András lábához.

A hatodik dal, a Hat Lépés után az alig félórás buli zárásaként jött a beharangozott különleges feldolgozás: a rendesen átformált, refrénjében mókásan megtört Ilyenek Voltunk engem is meglepett, de tény, hogy a Salvus reklámszlogenje is „Ákos meets In Flames” – azaz dallamos, de zúzós zene és elgondolkoztató, kiválóan megírt szövegek, érthető, sokszínű énekkel. Remélem, hogy az országjáró túra során minél többen ráéreznek az alföldi zenekar receptjének ízére.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.