Shock!

szeptember 27.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Kamelot, Myrath - Budapest, 2023. április 8.

Leszögezem előre: a koncert előtt is sejtettem, hogy ma már nem nagyon szól nekem a Kamelot, és gyanítom, hogy a szerkesztőség korábban hozzám hasonlóan szimpatizáns, pláne rajongó részéhez sem. Ez van, nincs ezzel semmi gond, a banda a mi támogatásunk nélkül is remekül elvan. Mégis, valahogy belém nyilallt, hogy ha már a hosszú hétvégén lesz a buli és a „kiváló″ időjárásnak köszönhetően úgyis itthon töltjük a húsvétot, mindenképpen meg kéne nézni őket, tekintve, hogy idejét nem tudom már, mikor volt erre legutoljára érkezésem. Amire konkrétan emlékszem, az egy wigwamos, még Roy Khannal lejátszott, tehát özönvíz előtti koncert. Utána valahogy elsodródtunk egymás mellől, viszont nagyon tudtam örülni az énekes Conceptionbe visszatérésének és szó ami szó, az első két-három-négy Kamelot azért időnként előkerül a playlistben – a három-négy például pont Khan kapcsán.

kamelot_2

időpont:
2023. április 8.
helyszín:
Budapest, Barba Negra Red Stage
Neked hogy tetszett?
( 7 Szavazat )

Ami a korai anyagokat illeti, annak is csak most néztem utána és meg is döbbentett, hogy Thomas Youngblood 1974-es születésű, tehát mindössze 21 éves volt, amikor kiadták az Eternityt, sőt, gitározni is csak öt-hat évvel korábban kezdett el. Annak fényében, hogy milyen ívet vett aztán a Kamelot pályája és hova jutottak tíz-tizenöt évvel később, illetve hol tartanak most, valószínűleg őstehetséggel van dolgunk, akinek már süldő korában is víziója volt, mint ahogy általában a nagy bandák főnökeinek lenni szokott. Szerethetjük tehát kisebbségként a debütalbum és a Dominion misztikus, Crimson Glory-ízű világát, olvadozhatunk a Siége Perilous szomorkás, conceptionös dallamaitól, Youngblood mindig is nagyobbra, grandiózusabbra, monumentálisabbra törekedett. Ehhez meg is találta a megfelelő társakat producerei, Sascha Paeth és Miro személyében, akikkel elindulhatott ebbe az irányba, és a nagy többség a mai stílus kialakulása után, az elmúlt huszonnégy évben kattant rá a Kamelotra. Így már ők is többgenerációs zenekar, az új lemez kritikájában emlegetett fan service pedig kötelezően elvárt. Nincs is ezzel az égvilágon semmi gond, én is direkt meghallgattam a The Awakeninget, kedves ismerősként köszönt rám az utca túloldaláról, intettünk egymásnak, de némi interakció után továbbhaladtunk – mégis, jólesett újra találkozni.

myrath_1

Hasonlókat tudok mondani a Myrathról is. Amikor három éve jártak nálunk, headlinerként is megállták a helyüket, de az egész estés koncert végére azért kicsit már émelyítő volt hallgatni őket. Mint amikor az ember egy fél baklavánál többet is elfogyaszt. Ezzel persze nyilvánvalóan akkor is kisebbségben voltam, de ezúttal a 45-50 percet is bőven elégnek éreztem – viszont a találkozásnak ugyanúgy nagyon örültem. Dacára annak, hogy élvezhető, de nem túl izmos dobozhangzást sikerült kifogniuk, nagyon jól működtek lüktető, a tevekaraván haladásának ringató hatásával felérő groove-jaik, melyeket úgymond körbeölelnek a cukormázas keleti dallamok. Aznap este különösen Morgan Berthet dobos játéka nyerte el a tetszésemet, Malekből sajnos a szólókon kívül nem sok hallatszott (érdemes lenne elgondolkozni a kétgitáros felálláson), Zaher pedig ugyanolyan karizmatikus, mint legutóbb, felesleges teatralitás nélkül, viszont továbbra is nagyon erős hanggal. Két új dallal is kedveskedett a Myrath, az egyik keményebb kötésűnek tűnt, itt mintha vissza-visszaköszönt volna a kezdetek Symphoy X-es világa, konkrétan a középrészből mintha ki is vágtak volna egy háromperces túrást. Viszont a másik téma sajnos tucatfrontiers-áthallású volt, ráadásul líraian is indult, itt már tényleg csak a "vár ezeregy éj" refrént vártam volna, szerencsére nem jött. Kíváncsi leszek majd a szeptemberben érkező teljes lemezre, az itt hallottak alapján akár össze is jöhet a megfelelő egyensúly, szerintem mindenképp jót tenne neki egy kicsivel több szigor és tempó. Persze ha nem így alakul, akkor is nagykanállal falja majd a publikum.

myrath_2

Akárcsak a Kamelotot, bármi történjék is. Kicsit mintha a(z általam) vártnál kevesebben lettek volna, de azért a hosszúhétvége-válság-messzevan-hidegvan-esikazeső effektus ellenére is összejött egy kellemes háromnegyedház a nagy Barbában, ahol természetesen a legfőbb kérdés az volt: hogyan fog szólni ez a komplexen meghangszerelt, sok-sok mankóval megtámogatott, rétegzett muzsika? Hát, nem igazán jól – ez volt az az este, ahol magam is meggyőződhettem az itteni akusztika hiányosságairól, bár korábban mindig korrekt hangzású bulikat sikerült elcsípnem. Igaz, ezek sokkal egyszerűbb zenét is jelentettek, gitár-dob-egy ének, maximum egy billentyű, a Kamelot hangosítása pedig még egy tökéletes megszólalású helyen is kihívást jelent.

kamelot_3

Például: talán érdemes lett volna Alex Landenburg dobost a manapság divatos plexifal mögé tenni, mert hiába a Mekong Deltából igazolták le, mint új fiút (ráadásul, ha jól értettem a végén a bemutatáskor, Oliver Palotai billentyűshöz hasonlóan ő is magyar származású), egész egyszerűen túlduhogta a zenét, viszont hiába volt hangos, a figurái nem nagyon jöttek ki. Youngblood mester gitárja sem jeleskedett sajnos, és bár a billentyűket ki lehetett venni, az összhangzás sose lett végül az igazi. Lehetett persze élvezni, követni, az általam nem ismert dalok is átjöttek és az igazság az, hogy ezen sorok írásakor a legutóbbi, I Am The Empire című koncertanyagot hallgatva végülis utólag nem tűnik vészesnek. Ezt a zenét így lehet élőben megoldani, ez van.

kamelot_4

És amúgy pedig nézni is volt mit, az Awakening borítós színpadkép impozáns látványt nyújtott, a hangszeres szekció fazonilag is rendben van, Tommy Karevik pedig – hangi hasonlóságok ide vagy oda – sokkal extrovertáltabb frontember, mint legendás elődje volt, és nem véletlen az sem, hogy a rajongótábor kábé két perc alatt elfogadta anno. Hozzá hasonlóan telitalálatnak bizonyult a svájci Ad Infinitumból elhívott Melissa Bonny is, aki gond nélkül lépett bele a korábbi vendégénekesnők cipellőjébe ezen a turnén, remekül hozta a szirénéneket, a dívaszerepet és a March Of Mephisto hörgéseit egyaránt. Műsorilag erős best of standardet raktak össze, jó két óra időtartamban, bár az új dalokat, gondolom, inkább tesztüzemben tolták, tekintve, hogy a lemez épp a turné elejére jelent meg és ez a koncert már az első szakasz utolsó bulija volt. Ennek köszönhetően persze némi turnézáró viccezésre is adódott alkalom: Myrathék műsora közben az egyik technikus libbent be hiányos öltözékben, hastáncot imitálva, és ha jól értelmeztem, a Kamelot egyik show-eleme sem úgy zajlott, ahogy korábban, a csuhák alatt ugyanis nem azok bújtak meg, akiknek kellett volna.

kamelot_5

Összességében tehát a foglalkozás abszolút elérte célját, kicsit úgy éreztem magam, mint annak idején a Gamma Ray/Rhapsody-bulin (jézusom, kilenc éve volt az is, lassan ideje akkor újra megnéznem őket), ahová szintén hasonló indokkal mentem, mint ide. De a Nightwishnek is így indultam neki tavaly a FEZEN-en, fontos különbség azonban, hogy azt otthagytam 40 perc után.

kamelot_1

Fotó: Barba Negra

 

Hozzászólások 

 
#22 Equinox 2023-04-13 18:06
A Barbában a Carcass ahol én álltam baromi jól szólt, de az Unto Others is. Arch Enemyt meg eluntam a felénél, de az is jól szólt, ott az ihlet hiányával volt a baj.

És azt is szidta mindenki, mint a bokrot. Én akárhányszor láttam a Carcasst (3x vagy 4x) mindenhol úgy szólt mint az álom. Vagy én vagyok könnyen megvehető, ha kihallom a gitár finomságait (az meg már elég egy jó hangzáshoz pl). Szerintem is sokat függ a banda saját hangosítójától (jól megszólaló Paradise Lostot még nem láttam, és kb 4-5 alkalmuk volt rá), szóval egyre több érvem van emellett. De a helyszín is számít, a Barba meg szerintem sokat javult menet közben az Evil Invadersen. Apropó, arról lesz írás?
Idézet
 
 
#21 bogar 2023-04-13 16:59
Idézet - mindtower:
Azt nyilván tudod vagy tapasztaltad, hogy alapvetően és sajnos, alapvetően nálunk szólnak ilyen ipari mennyiségben botrányosan szarul a bulik a nagyobb koncerttermekbe n és rendezvényeken? Kültéren és beltéren egyaránt!

A Kamelot (is), csont nélkül megugrotta volna a lécet... ha kizárólag rajtuk múlik!


Őszintén bevallom, sajnálom hogy lemaradtam egy jól kevert és élvezettel hallgatható Omega Diatribe buliról, mert az elmúlt két-három évben, sajnos nem volt ilyenhez szerencsém!

Stubborn, WMD, Gutted, Komodo, Blind Myself, stb., dettó!

A BERSERK FEST 2023 meg... na az külön megérne egy misét! Amennyiben létezik a koncert keverésnek legalja, na akkor ott ez meg is volt! Szégyen és gyalázat!!!


Idézet - danmajerle:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!


Én mondjuk már jöttem haza Bécsből is a koncert közben, mert olyan botrányosan szólt! :-)

Teljesen komolyan kérdezem, hogy szerinted mi lehet akkor az oka annak, hogy egyes koncertek jól (ez nyilván valamennyire szubjektív) szólnak, mások meg vállalhatatlanu l?

Ui: Köszi a kulturált hangnemet!
Idézet
 
 
#20 mindtower 2023-04-13 16:18
Azt nyilván tudod vagy tapasztaltad, hogy alapvetően és sajnos, alapvetően nálunk szólnak ilyen ipari mennyiségben botrányosan szarul a bulik a nagyobb koncerttermekbe n és rendezvényeken? Kültéren és beltéren egyaránt!

A Kamelot (is), csont nélkül megugrotta volna a lécet... ha kizárólag rajtuk múlik!


Őszintén bevallom, sajnálom hogy lemaradtam egy jól kevert és élvezettel hallgatható Omega Diatribe buliról, mert az elmúlt két-három évben, sajnos nem volt ilyenhez szerencsém!

Stubborn, WMD, Gutted, Komodo, Blind Myself, stb., dettó!

A BERSERK FEST 2023 meg... na az külön megérne egy misét! Amennyiben létezik a koncert keverésnek legalja, na akkor ott ez meg is volt! Szégyen és gyalázat!!!


Idézet - danmajerle:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!
Idézet
 
 
#19 mindtower 2023-04-13 15:50
Egy pillanatra megijedtem, mert ha még hangtechnikus is lennél, akkor végképp megsemmisülök és örökre abbahagytam volna a posztolást...  :-)

Akkor nagyjából megegyeznek a preferenciáink, sajnos mégsem jutunk közös nevezőre...

Ha már megosztottál ilyen személyes dolgokat, akkor úgy korrekt, hogy reagáljak erre is:

Lassan 50 leszek, közel 35 éve járok koncertekre, sőt a színpadot is megjártam már jónéhány különböző stílusú zenekar tagjaként, számos hangszer mögött, illetve ilyen-olyan hangszerrel a kezemben.

Hovatovább, a 4-ből három gyermekem aktívan zenél, több formációban is!

Vidéken élek, de lehetőség szerint, szinte mindig tömegközlekedés sel megyek (kivéve ha visznek), mert imádom csapról a szűretlen Strarót... is. :-)


Igen, ha mindenképpen állni szeretnél valahova, akkor állj az igényes koncertlátogató k közé, mert ezek szerint, gyanítom, inkább oda tartozol.  :-)

És ne bagatelizáld a Barba Negra nyilvánvaló igénytelenségét és nemtőrődömségét , továbbá ne azokat ekézzed, akik teljesen jogosan, elvárják a lehető legjobban hangosított koncerteket az átlag 8-14 ezres jegyárak és a brutál italárak mellé!

Nekem az a legfurább ebben a csörtében, hogy lényegében egy "oldalon" (nem politikai) kellene állnunk, ám sokan mégis inkább folyamatosan a "Nagy Testvért" (pl.: Barba Negra), mosdatják és inkább az egyszerű, érzelmektől néha talán túlzottan túlfűtött, de javarészt jogos kritikát megfogalmazó koncertlátogató kat illetik magvas kritikákkal és akár válogatott sértésekkel...(???)

...persze, sajnos, ez (is) egy igazi Hungarikum...
Idézet - bogar:
[quote name="mindtower"]
48 éves vagyok. Több, mint 30 éve járok koncertekre. Most már gyakran autóval, ergo nem is iszom. Turnépólót esetenként szoktam venni, ezért elnézést kérek! Szelfit szerintem, ha ötöt lőttem életemben. Élőzni még sosem élőztem. Tessék mondani hova álljak? A roppant igényes koncertlátogató k közé, vagy keressek egy másik csoportot? :-)
Idézet
 
 
#18 bogar 2023-04-13 13:48
Idézet - mindtower:
Sajnos nem csak 20 károgó van, de amit és ahogy leírsz és megfogalmazol, abból le lehet szűrni és talán (sajnos) igazad is lehet, elképzelhető, hogy kisebbségben vannak azok akik szerint felháborító az sok rettenetes hangzású koncert és a tróger munka, amit, többek között a Barbában is végez a magyar hangosítástechn ika krémje.

A többségnek talán tényleg elég, ha kurva hangos a buli, nem számít semmi csak a szelfi az első sorból, élőzni egyet a színpad elől, venni egy indokolatlanul drága, újabb turnépólót. Aztán koncert után, jól bebaszni és másnapra már meg is szépül minden és egy újabb felejthetetlen koncertélménnye l lett gazdagabb a roppant igényes koncertlátogató delikvens!

Lehet dicsekedni, hogy vótam ám Triviumon is meg Kameloton is! Állat volt, leszedte a fejem, meg a fülem is bedugult olyan hangos volt!!!

Igaz semmit nem lehetett hallani belőlük, emiatt lényegében élvezhetetlen volt az előadásuk, de hát ott voltunk!
Van kérdés? Nincs kérdés!

Egy ótvar hangzású koncert, pontosan az élő előadás lényegét mészárolja le, kivéve ha Valakinek csak az számít, hogy ott volt, hangos is volt és élőben látta a kedvenceit... ez is egy fajta hozzáállás!


A károgók meg maradjanak otthon és nézzenek koncerteket BluRay-ről!

Ja, dehogy is. Az túl jó!
Inkább VHS-ről, mert ott legalább ótvar szar a hang!
Olyan élő hatású...Idézet - bogar:
Milyen nép szava? Te vagy a nép? Vagy az a 20 károgó, akinek semmi se jó? Ne bohóckodjunk már! De igazad van. Bojkottáld. Szerintem mindenkinek jobb lesz így! Ha megvan a bojkott, akkor utána szabadítsuk ki Táncsicsot meg lőjünk egyet az Auróra ágyúival jó? :-)


48 éves vagyok. Több, mint 30 éve járok koncertekre. Most már gyakran autóval, ergo nem is iszom. Turnépólót esetenként szoktam venni, ezért elnézést kérek! Szelfit szerintem, ha ötöt lőttem életemben. Élőzni még sosem élőztem. Tessék mondani hova álljak? A roppant igényes koncertlátogató k közé, vagy keressek egy másik csoportot? :-)
Idézet
 
 
#17 bogar 2023-04-13 13:43
Kedves mindtower!

Akkor neked is leírom külön, hogy nem a Barba Negra hozza a hangosításért felelős technikusokat.


De jelzem, ha büdös sajtot vagy húst kapok, de jelen esetleg ti a húspulttal vitatkoztok, ha ennél az analógiánál maradunk. Neked ez lapítás. Rendben van.

Arra egyébként mi a magyarázat, hogy egyes koncertek kiválóan szólnak, mások meg csapnivalóan? Megváltozik páros heteken a hely akusztikája, vagy micsoda?

Jelezzétek a megfelelő fórumon és írjatok a zenekarnak, hogy egy szemét, szar hangzást adtak és tegyék meg a megfelelő lépéseket!

Félreértés ne essék! Nem tökéletes hely a Barba. Bőven van min javítani. Vizesblokk, kiszolgálás sebessége, szellőzés, stb....

Egyébként a probléma le lett szűkítve már a hangzásra, de az én eredeti válaszom arra ment, amikor valaki külön éjszakai járatot, bubi állomást és a taxisok lecserélését kérte.
Idézet
 
 
#16 mindtower 2023-04-13 11:09
Sajnos nem csak 20 károgó van, de amit és ahogy leírsz és megfogalmazol, abból le lehet szűrni és talán (sajnos) igazad is lehet, elképzelhető, hogy kisebbségben vannak azok akik szerint felháborító az sok rettenetes hangzású koncert és a tróger munka, amit, többek között a Barbában is végez a magyar hangosítástechn ika krémje.

A többségnek talán tényleg elég, ha kurva hangos a buli, nem számít semmi csak a szelfi az első sorból, élőzni egyet a színpad elől, venni egy indokolatlanul drága, újabb turnépólót. Aztán koncert után, jól bebaszni és másnapra már meg is szépül minden és egy újabb felejthetetlen koncertélménnye l lett gazdagabb a roppant igényes koncertlátogató delikvens!

Lehet dicsekedni, hogy vótam ám Triviumon is meg Kameloton is! Állat volt, leszedte a fejem, meg a fülem is bedugult olyan hangos volt!!!

Igaz semmit nem lehetett hallani belőlük, emiatt lényegében élvezhetetlen volt az előadásuk, de hát ott voltunk!
Van kérdés? Nincs kérdés!

Egy ótvar hangzású koncert, pontosan az élő előadás lényegét mészárolja le, kivéve ha Valakinek csak az számít, hogy ott volt, hangos is volt és élőben látta a kedvenceit... ez is egy fajta hozzáállás!


A károgók meg maradjanak otthon és nézzenek koncerteket BluRay-ről!

Ja, dehogy is. Az túl jó!
Inkább VHS-ről, mert ott legalább ótvar szar a hang!
Olyan élő hatású...Idézet - bogar:
Milyen nép szava? Te vagy a nép? Vagy az a 20 károgó, akinek semmi se jó? Ne bohóckodjunk már! De igazad van. Bojkottáld. Szerintem mindenkinek jobb lesz így! Ha megvan a bojkott, akkor utána szabadítsuk ki Táncsicsot meg lőjünk egyet az Auróra ágyúival jó? :-)
Idézet
 
 
#15 mindtower 2023-04-13 11:00
"Viszont azt nem tudtam meg, hogy akkor hova is lehetne szervezni ezeket a bulikat, ha ez a szemét-szar hely semmire se jó!"

Tehát az hogy, jelenleg, nagyjából csak a Barba Negra alkalmas nagyobb koncertek lebonyolítására , feljogosítja őket a rengeteg ótvar hangzású koncertre és erre a sorozatos, alávaló nemtörődömségre , továbbá a teljesen hozzánemértő "hangtechnikusok " alkalmazására?

Akkor, ezek szerint nem kell szóvá tenni semmit, hanem lapítsunk, mert jaj ha panaszkodunk, akkor nem hív majd el nagy bandákat a Barba Negra?

Te nem teszed szóvá a húspultnál a büdös csirkemellet vagy ha száraz és már félig penészes sajtot adnak? Talán az sem zavar, ha törött egeret vagy selejtes Powerbankot kapsz egy áruházban? Hanem inkább lapítasz?

Ez is egy hozzáállás... sajnos!

Bojkottálni valóban nem érdemes! Nem érdekli Őket!
A brutál, zsíros haszon megvan, a többi meg nem számít!

A kommenteket kigyomlálják, amiből egyes "szakértők" levonják a következtetést:
Csak 20 db károgó van!

Ettől függetlenül, igenis jelezni kell a negatív tapasztalatokat és észrevételeket a megfelelő fórumokon! Itt is!

Hátha összekapják magukat!
Ezen a téren, mindenképpen szükség van a változásra!Idézet - danmajerle:
Figyu, nekem elrontja a szórakozásomat, ha a kedvenc számomat sem ismerem fel a csapnivaló hangzás miatt. Úgyhogy bosszankodás helyett inkább máshol (Analog, A38, Dürer, Robot, Akvárium, lassan nyit a Park, etc.) költöm el a pénzem. Viszont valóban nincs máshol lehetőség a pár ezer fős létszámú bulikat fedett helyen megtartani, de ezek nélkülem fognak zajlani.
Idézet - bogar:
Idézet - danmajerle:
Elenyésző azon bulik száma, amik megfelelően szólnának, és az nem megoldás, hogy a zenekarokra kenjük ennek a felelősségét. Olyan mérvű már a felháborodás, hogy ahelyett, hogy letiltják a Fb-on a kommenteket, ki kéne állnia a nyilvánosság elé a hely vezetőjének, hogy meghallották a nép szavát, és megpróbálnak megoldást keresni a problémára. Te nyugodjan "belefáradhatsz a sírásba", de a Panterán kívül nem megyek addig a helyre, amíg nem kezdenek ezzel valamit, inkább maradok a kisebb buliknál meg a rengeteg nyári nagykoncertnél. Egyszerűen bojkottálni kell a helyet, hátha akkor felébrednek az illetékesek!
Idézet - bogar:
Azt hiszem belefáradtam abba, hogy minden Barbás koncert alatt a sírás megy.

Tessék megmondani, hogy ha nincs ez a szar, vállalhatatlan, megközelíthetet len, szemét hangosítással bíró hely, akkor hol a pék fa..án lett volna például ez a koncert? A Dürer kistermében, vagy az A38-on?

Tömegközlekedés :
Értem én, hogy kellene indítani plusz HÉV-et, de szerintetek ez, hogy megy? Szólni kell egy vezető bácsinak és az elköt egy szerelvényt? Elárulom, hogy biztosan meg lehet oldani, de pénzbe kerül. Ezt a pénzt a koncertjegy árába kellene beépíteni. Ha ez így történne, akkor meg az autós, esetleg közelben lakó reklamálna, hogy miért én fizessem ki más közlekedését!
Ilyen alapon kapja be a Fezen, mert egy keskeny gyaloghídon lehet bemenni és negyed órás sorok vannak előtte és utána mehetsz haza a mivel is? De bukdácsoltam már Várpalotán és Dunaújvárosban is a kivilágítatlan susnyásban egy koncert után.

Taxis hiéna:
Ezeket szerintetek a Barba szerződteti? Másrészt egy ki..szott applikációval tudsz hívni taxit 5-10 perc alatt és nem hiéna lesz.

Hangzás:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!

A roller és biciklitároló jó ötlet. De szerintem a Bubi már nem térülne meg, mert ott konkrétan alig van valami. Csak a koncertek idején van ott ekkora élet.

További kellemes sírást, rinyálást, kívánok mindenkinek, mert az segít előre vinni a dolgokat, meg egyébként is nemzeti sportunk!


Milyen nép szava? Te vagy a nép? Vagy az a 20 károgó, akinek semmi se jó? Ne bohóckodjunk már! De igazad van. Bojkottáld. Szerintem mindenkinek jobb lesz így! Ha megvan a bojkott, akkor utána szabadítsuk ki Táncsicsot meg lőjünk egyet az Auróra ágyúival jó? :-)

Viszont azt nem tudtam meg, hogy akkor hova is lehetne szervezni ezeket a bulikat, ha ez a szamét-szar hely semmire se jó!
Idézet
 
 
#14 nemmondommeg 2023-04-12 17:45
Hétszer voltam a redben, kétszer a blueban, és a Triviumon kívül mindegyik jól szólt. És az sem a felismerhetetle n kategória volt... sőt a Cannibal Corpse kb úgy szólt mint az álom. Ott is javítottak koncert közben, mert az elején nagyon kevés volt a vokál, de kb a 3. számtól kezdve tökéletes volt.
Idézet
 
 
#13 Equinox 2023-04-12 17:09
Nem kell így rámförmedni, én azt mondtam, hogy az Evil Invaders és a Warbringer jól szóltak, ellenben a Schizophrenia nem. A Mason meg kalapálós demós szintű csapat volt, őket nem néztem meg, csak vagy 2 számot.
Idézet
 
 
#12 danmajerle 2023-04-12 12:22
Figyu, nekem elrontja a szórakozásomat, ha a kedvenc számomat sem ismerem fel a csapnivaló hangzás miatt. Úgyhogy bosszankodás helyett inkább máshol (Analog, A38, Dürer, Robot, Akvárium, lassan nyit a Park, etc.) költöm el a pénzem. Viszont valóban nincs máshol lehetőség a pár ezer fős létszámú bulikat fedett helyen megtartani, de ezek nélkülem fognak zajlani.
Idézet - bogar:
Idézet - danmajerle:
Elenyésző azon bulik száma, amik megfelelően szólnának, és az nem megoldás, hogy a zenekarokra kenjük ennek a felelősségét. Olyan mérvű már a felháborodás, hogy ahelyett, hogy letiltják a Fb-on a kommenteket, ki kéne állnia a nyilvánosság elé a hely vezetőjének, hogy meghallották a nép szavát, és megpróbálnak megoldást keresni a problémára. Te nyugodjan "belefáradhatsz a sírásba", de a Panterán kívül nem megyek addig a helyre, amíg nem kezdenek ezzel valamit, inkább maradok a kisebb buliknál meg a rengeteg nyári nagykoncertnél. Egyszerűen bojkottálni kell a helyet, hátha akkor felébrednek az illetékesek!
Idézet - bogar:
Azt hiszem belefáradtam abba, hogy minden Barbás koncert alatt a sírás megy.

Tessék megmondani, hogy ha nincs ez a szar, vállalhatatlan, megközelíthetet len, szemét hangosítással bíró hely, akkor hol a pék fa..án lett volna például ez a koncert? A Dürer kistermében, vagy az A38-on?

Tömegközlekedés :
Értem én, hogy kellene indítani plusz HÉV-et, de szerintetek ez, hogy megy? Szólni kell egy vezető bácsinak és az elköt egy szerelvényt? Elárulom, hogy biztosan meg lehet oldani, de pénzbe kerül. Ezt a pénzt a koncertjegy árába kellene beépíteni. Ha ez így történne, akkor meg az autós, esetleg közelben lakó reklamálna, hogy miért én fizessem ki más közlekedését!
Ilyen alapon kapja be a Fezen, mert egy keskeny gyaloghídon lehet bemenni és negyed órás sorok vannak előtte és utána mehetsz haza a mivel is? De bukdácsoltam már Várpalotán és Dunaújvárosban is a kivilágítatlan susnyásban egy koncert után.

Taxis hiéna:
Ezeket szerintetek a Barba szerződteti? Másrészt egy ki..szott applikációval tudsz hívni taxit 5-10 perc alatt és nem hiéna lesz.

Hangzás:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!

A roller és biciklitároló jó ötlet. De szerintem a Bubi már nem térülne meg, mert ott konkrétan alig van valami. Csak a koncertek idején van ott ekkora élet.

További kellemes sírást, rinyálást, kívánok mindenkinek, mert az segít előre vinni a dolgokat, meg egyébként is nemzeti sportunk!


Milyen nép szava? Te vagy a nép? Vagy az a 20 károgó, akinek semmi se jó? Ne bohóckodjunk már! De igazad van. Bojkottáld. Szerintem mindenkinek jobb lesz így! Ha megvan a bojkott, akkor utána szabadítsuk ki Táncsicsot meg lőjünk egyet az Auróra ágyúival jó? :-)

Viszont azt nem tudtam meg, hogy akkor hova is lehetne szervezni ezeket a bulikat, ha ez a szamét-szar hely semmire se jó!
Idézet
 
 
#11 bogar 2023-04-12 10:15
Idézet - danmajerle:
Elenyésző azon bulik száma, amik megfelelően szólnának, és az nem megoldás, hogy a zenekarokra kenjük ennek a felelősségét. Olyan mérvű már a felháborodás, hogy ahelyett, hogy letiltják a Fb-on a kommenteket, ki kéne állnia a nyilvánosság elé a hely vezetőjének, hogy meghallották a nép szavát, és megpróbálnak megoldást keresni a problémára. Te nyugodjan "belefáradhatsz a sírásba", de a Panterán kívül nem megyek addig a helyre, amíg nem kezdenek ezzel valamit, inkább maradok a kisebb buliknál meg a rengeteg nyári nagykoncertnél. Egyszerűen bojkottálni kell a helyet, hátha akkor felébrednek az illetékesek!
Idézet - bogar:
Azt hiszem belefáradtam abba, hogy minden Barbás koncert alatt a sírás megy.

Tessék megmondani, hogy ha nincs ez a szar, vállalhatatlan, megközelíthetet len, szemét hangosítással bíró hely, akkor hol a pék fa..án lett volna például ez a koncert? A Dürer kistermében, vagy az A38-on?

Tömegközlekedés :
Értem én, hogy kellene indítani plusz HÉV-et, de szerintetek ez, hogy megy? Szólni kell egy vezető bácsinak és az elköt egy szerelvényt? Elárulom, hogy biztosan meg lehet oldani, de pénzbe kerül. Ezt a pénzt a koncertjegy árába kellene beépíteni. Ha ez így történne, akkor meg az autós, esetleg közelben lakó reklamálna, hogy miért én fizessem ki más közlekedését!
Ilyen alapon kapja be a Fezen, mert egy keskeny gyaloghídon lehet bemenni és negyed órás sorok vannak előtte és utána mehetsz haza a mivel is? De bukdácsoltam már Várpalotán és Dunaújvárosban is a kivilágítatlan susnyásban egy koncert után.

Taxis hiéna:
Ezeket szerintetek a Barba szerződteti? Másrészt egy ki..szott applikációval tudsz hívni taxit 5-10 perc alatt és nem hiéna lesz.

Hangzás:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!

A roller és biciklitároló jó ötlet. De szerintem a Bubi már nem térülne meg, mert ott konkrétan alig van valami. Csak a koncertek idején van ott ekkora élet.

További kellemes sírást, rinyálást, kívánok mindenkinek, mert az segít előre vinni a dolgokat, meg egyébként is nemzeti sportunk!


Milyen nép szava? Te vagy a nép? Vagy az a 20 károgó, akinek semmi se jó? Ne bohóckodjunk már! De igazad van. Bojkottáld. Szerintem mindenkinek jobb lesz így! Ha megvan a bojkott, akkor utána szabadítsuk ki Táncsicsot meg lőjünk egyet az Auróra ágyúival jó? :-)

Viszont azt nem tudtam meg, hogy akkor hova is lehetne szervezni ezeket a bulikat, ha ez a szamét-szar hely semmire se jó!
Idézet
 
 
#10 danmajerle 2023-04-12 09:21
Elenyésző azon bulik száma, amik megfelelően szólnának, és az nem megoldás, hogy a zenekarokra kenjük ennek a felelősségét. Olyan mérvű már a felháborodás, hogy ahelyett, hogy letiltják a Fb-on a kommenteket, ki kéne állnia a nyilvánosság elé a hely vezetőjének, hogy meghallották a nép szavát, és megpróbálnak megoldást keresni a problémára. Te nyugodjan "belefáradhatsz a sírásba", de a Panterán kívül nem megyek addig a helyre, amíg nem kezdenek ezzel valamit, inkább maradok a kisebb buliknál meg a rengeteg nyári nagykoncertnél. Egyszerűen bojkottálni kell a helyet, hátha akkor felébrednek az illetékesek!
Idézet - bogar:
Azt hiszem belefáradtam abba, hogy minden Barbás koncert alatt a sírás megy.

Tessék megmondani, hogy ha nincs ez a szar, vállalhatatlan, megközelíthetet len, szemét hangosítással bíró hely, akkor hol a pék fa..án lett volna például ez a koncert? A Dürer kistermében, vagy az A38-on?

Tömegközlekedés :
Értem én, hogy kellene indítani plusz HÉV-et, de szerintetek ez, hogy megy? Szólni kell egy vezető bácsinak és az elköt egy szerelvényt? Elárulom, hogy biztosan meg lehet oldani, de pénzbe kerül. Ezt a pénzt a koncertjegy árába kellene beépíteni. Ha ez így történne, akkor meg az autós, esetleg közelben lakó reklamálna, hogy miért én fizessem ki más közlekedését!
Ilyen alapon kapja be a Fezen, mert egy keskeny gyaloghídon lehet bemenni és negyed órás sorok vannak előtte és utána mehetsz haza a mivel is? De bukdácsoltam már Várpalotán és Dunaújvárosban is a kivilágítatlan susnyásban egy koncert után.

Taxis hiéna:
Ezeket szerintetek a Barba szerződteti? Másrészt egy ki..szott applikációval tudsz hívni taxit 5-10 perc alatt és nem hiéna lesz.

Hangzás:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!

A roller és biciklitároló jó ötlet. De szerintem a Bubi már nem térülne meg, mert ott konkrétan alig van valami. Csak a koncertek idején van ott ekkora élet.

További kellemes sírást, rinyálást, kívánok mindenkinek, mert az segít előre vinni a dolgokat, meg egyébként is nemzeti sportunk!
Idézet
 
 
#9 bogar 2023-04-12 07:07
Azt hiszem belefáradtam abba, hogy minden Barbás koncert alatt a sírás megy.

Tessék megmondani, hogy ha nincs ez a szar, vállalhatatlan, megközelíthetet len, szemét hangosítással bíró hely, akkor hol a pék fa..án lett volna például ez a koncert? A Dürer kistermében, vagy az A38-on?

Tömegközlekedés :
Értem én, hogy kellene indítani plusz HÉV-et, de szerintetek ez, hogy megy? Szólni kell egy vezető bácsinak és az elköt egy szerelvényt? Elárulom, hogy biztosan meg lehet oldani, de pénzbe kerül. Ezt a pénzt a koncertjegy árába kellene beépíteni. Ha ez így történne, akkor meg az autós, esetleg közelben lakó reklamálna, hogy miért én fizessem ki más közlekedését!
Ilyen alapon kapja be a Fezen, mert egy keskeny gyaloghídon lehet bemenni és negyed órás sorok vannak előtte és utána mehetsz haza a mivel is? De bukdácsoltam már Várpalotán és Dunaújvárosban is a kivilágítatlan susnyásban egy koncert után.

Taxis hiéna:
Ezeket szerintetek a Barba szerződteti? Másrészt egy ki..szott applikációval tudsz hívni taxit 5-10 perc alatt és nem hiéna lesz.

Hangzás:
Örülök, hogy lassan teret nyer az a tény, hogy a hangosítás a zenekarok és nem a hely felelőssége. A Blue-ban kiválóan szólt Geoff Tate és rá egy hétre az Antares, Ordog, Omega Diatribe trió is. A Red-en pedig, ha az Accept meg tudta oldani a három gitár hangosítását akkor talán a Kamelot-nak sem megugorhatatlan a léc!

A roller és biciklitároló jó ötlet. De szerintem a Bubi már nem térülne meg, mert ott konkrétan alig van valami. Csak a koncertek idején van ott ekkora élet.

További kellemes sírást, rinyálást, kívánok mindenkinek, mert az segít előre vinni a dolgokat, meg egyébként is nemzeti sportunk!
Idézet
 
 
#8 mindtower 2023-04-11 20:28
Még néhány, (szerintem) fontos és nagyon lényeges pontosítás, kiegészítés a múlt pénteki Trash-Est, de inkább, úgy általában, a Barba Negrás keverések vonatkozásában:


Az Evil Invaders buli a BLUE Stagen volt.
Az Ausztrál MASON kezdett és már az elején rohadt sokan voltak bent! Lévén 666 ft volt a regisztrációs jegy... Roppant helyesen!

A MASON nagyon-nagyon jól szólt!
Mindenhol! Csekkoltam!

Mindent tökéletesen lehetett hallani! A két gityós, végig irgalmatlan nagy szólókat tolt és még azt is lehetett hallani mikor melyikük játszik és mikor szól a nyaki vagy híd Pickup!

Mindezt, akár becsukott szemmel is.
Természetesen ezt is kipróbáltam!
Elképesztő volt...

Meg is hálálták a tömegnek az érdeklődést, mert úgy ellopták a Showt a többiek elől, hogy csak!

Aznap, egyértelműen Ők tolták a LEGJOBB bulit!
Úgy, hogy mindössze, egy fekete-fehér, zenekari logos háttérvászon volt a szinpadi látványosság! Se füst, se csillámpor se semmi más!

Mindezt, szinte totálisan ismeretlenül!
(Szégyen, de számomra is)

Hatalmas RESPECT Nekik és a közönségnek egyaránt!

Egyébként minden előzenekar megérdemelne ekkora és ilyen kegyetlen lelkes közönséget!!!


Aztán, eltelt negyed óra... és csodák csodája, a Schizophrenia már ismét botrányosan és okádék kásásan "szólt"!
Kb ugyanakkora tömegnek!

No, ennyit a sátorról, a tömegről, meg az légvákuumról, meg a "biztosan nem direkt csinálják a szar hangzást" és a többi, még talán ennél is elképesztőbb megfejtésről!

Akkor miért? És hogyan?
Idézet - Equinox:
Idézet - Assassin:
Nem 2, hanem 3 új Myrath dal volt. A hangzás brutálisan rossz volt, a Kamelotból a dobot és az éneket lehetett kivenni, a többi hangszer elveszett a kásában. Még a Myrath is jobban lett keverve, mint a főbanda.
Összességében közepes koncert volt, de a hangzás javulásával a hangulatom sokkal jobb lett volna. Sokszor csak az énekdallamból jöttem rá, melyik dalt játsszák.
Youngblood gitárja halkan röfögött, csak a szólói magas hangját lehetett kivenni. Viszont megemlékezett a régi szép időkről, a Wigwamról, ami felvidított, mert tényleg jó bulikat nyomtak ott annak idején.
Nagyon várom a Myrath új albumát, érezni, hogy kevés prog és sok sláger lesz rajta, de ez így van jól. Ha valaki, hát ők megérdemlik, hogy befussanak. Tunéziából ez nem kis mutatvány.

A dob+ének jól hangzik kombó a Red Stage kapcsán valós probléma volt az Evil Invadersen is (bár főleg az előzenekarok kapcsán). Ott több idejük volt rájönni az ideális mixre (eggyel több előzenekar). Nem tudom mi okozhatja ezt. Üres teremben jól szól, 3-4000 emberrel telve meg ilyen kása? Nem értem az okokat. Sokszor ez van. És nem hinném, hogy direkt szabotálná a hangmérnök annak a bandának a koncertjét, akinek dolgozik, itt valami szisztematikus gond van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.