Shock!

május 24.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tiansen: PROGgnosztika 14/11.

Itt vagyunk hát a célegyenesben. Holnap késő délután harmadszorra nyitja meg kapuit a háromnapos Prog Camp! Szintén harmadik alkalommal lép fel a rendezvényen egy pimaszul fiatal és pofátlanul profi banda, a Tiansen, mégpedig a harmadik napon, szombaton. Egyszerre fogós és progos muzsikájuk bárkit bármikor a bűvkörébe von, így aki nem lesz ott, az háromszor is megbánja majd. Interjúnk keretében Mihalik Dávid gitáros állt kötélnek.

tiansen_2

Kik vagytok, mit csináltok és miért?

Mi vagyunk a Tiansen zenekar. 2017-ben alakultunk. Mindannyian a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultunk, így ismerkedtünk meg és barátkoztunk össze. Radó Éden énekel, Bártfai Zsolti es Mihalik Dávid gitározik, Lakatos Miki basszusgitározik es Süli Tomi dobol.
Stílusunk progosabb popmetal.

Honnan jött a zenekarnév?

A zenekarnév a Tien-san nevű kínai hegység megvariált változata.

Ha egy ételhez kellene hasonlítani a muzsikátokat, mi lenne az?

Bolognai sertésborda. Két különböző étel fúziója, bolognai szószos tészta és rántott hús. Jól jellemzi, hogy a metál es a popos énektémák jól megférnek egymás mellett.

Mik voltak az eddigi legnagyobb történések a csapat életében?

Az AWS zenekar vendégei voltunk kétszer is a Barba Negra Music Clubban, illetve egy turnéra is elhívtak minket. Játszottunk a Subscribe zenekar előtt Veszprémben. Megnyertük a szarvasi Zebra klubos Dobbantó tehetségkutatót, itt Éden különdíjat is kapott. Éden és Zsolti különdíjas lett az Éter fesztiválon. A 2019-es Wacken Metal Battle Hungaryn harmadik helyezést értünk el, és Dávid különdíjas lett. Megjelent már egy nagylemezünk.

Jártatok-e már a Prog Campen? Milyen volt? Ha nem, mit hallottatok róla?

A kezdetek óta járunk a Prog Camp fesztiválra. Mindig nagyon jó emlékekkel térünk haza. Családias fesztivál, remek zenekarok, profi szervező és technikai brigád.

tiansen_1

Szerintetek miért, mi alapján passzoltok a fesztiválra?

Többféle stílus keveredik a zenénkben, ott van a progosság is ami a témaváltásokban, metrumokban megjelenik.

És mi az, ami miatt kilógtok onnan?

Talán néha túl poposak vagyunk. (mosolyog)

Milyen merch-öt hoztok magatokkal?

Hozunk magunkkal pólókat. Ebből kétfajta van: a lemezborítós antilopos és a madaras. A madaras megtalálható fehér alapon is. Hozunk még CD-ket, kitűzőt, matricát.

Min dolgoztok mostanában?

Dolgozunk a soron következő single dalokon. Még a nyáron szeretnénk kiadni egy új dalt, amit már fel is vettünk a stúdióban. Egy lyric videóval fogjuk megjelentetni. Illetve felvettünk már egy másik dalt is, ahhoz augusztus-szeptember környékén forgatunk klipet, és – ha minden jól megy – ősszel meg is jelenik.

Mi szól a háttérben, miközben ezt gépeled?

Ic3peak.

Egy dal, ami a legjobban jellemzi a bandát.

 

Hozzászólások 

 
#2 Anomander 2020-08-12 23:55
Elsőre bennem is megvolt a - nagyon helytelen - előítélet, hogy “Na még egy frontcsajos modern metál banda”, de nagyon kellemesen csalódtam! Kicsit mintha a Voyager és a Protest The Hero keveréke lenne, bejön a zenéjük!
Idézet
 
 
#1 Garda 2020-08-12 11:02
Elindítottam a háttárben, a leállós tördelés kicsit fura, de tökre elfelejtettem, hogy magyar csapat zenél. És végre nem egy "tipikus" csajénekesnős banda.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.