Shock!

június 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Plasticocean: PROGgnosztika 14/14.

A sort a harmadik nap utolsó fellépőjével, a Plasticocean zenekarral zárjuk. A soproni srácok modern, zúzós muzsikájukkal fogják feltenni a pontot a Prog Camp fesztivál i betűjére. Az interjú végén pedig a csapat legújabb, pár napja bemutatott klipjét találhatjátok meg, illetve egy rövid köszönetet, hogy velünk tartottatok. A legfontosabb oceánológiai tudnivalókat Cihlár Helmut gitáros osztotta meg velünk.

po_2

Kik vagytok, mit csináltok és miért?

Négy soproni barát vagyunk, akik imádnak együtt zenélni. Stílusunkra a ma nagyon divatos kifejezést használjuk, a modern metalt, de, hogy ne legyen ennyire egyértelmű, oceancore-nak szoktuk mondani mostanában. 2017-ben alakult a zenekar, ebben az évben meg is jelent az első albumunk Wave címmel, amelyen csak angol nyelvű dalok sorakoznak, a 2019-es Békétlen című lemezünkön viszont már csak magyar szövegek hallhatók és hangzásban is eltér a korábbi anyagtól. Tagok: Pap Gergő „Geo" – ének, Cihlár Helmut – gitár, Csordás Bálint – basszusgitár, HD, Kocsis Dániel – dobok.

Honnan jött a zenekarnév?

A nevünk arra utal, hogy egy felszínes, műanyag világban élünk. A zenekar mondanivalója, szövegei próbálnak arra rávilágítani, hogy emberek vagyunk, érzésekkel!

Ha egy ételhez kellene hasonlítani a muzsikátokat, mi lenne az?

Egy családi pizza, négyféle feltéttel, hiszen négy különböző karakter vagyunk, de mégis egy kerek egész. (mosolyog)

Mik voltak az eddigi legnagyobb történések a csapat életében?

Indulásunk óta számos hazai tehetségkutató dobogós helyezése mellett, a 2018/2019-es évad Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogram támogatottjai közé kerültünk egyetlen metal zenekarként. Tavaly nyáron több hazai fesztivál színpadán is volt lehetőségünk fellépni (Feszt!Eger nagyszínpad, Campus Fesztivál, FEZEN Fesztivál, ProgCamp, ProVakáció), valamint augusztus 30-án az AWS előzenekaraként zártuk a nyarat a Barba Negra Trackben. Ősszel megjelent a második lemezünk, a Békétlen, amelyet egy országos lemezbemutató turné keretében elvittünk számos helyszínre. A 2020-as év első fele egy csendesebb, alkotói időszak volt, viszont az őszi szezonban előzenekarként csatlakozunk majd a Leander Kills országos turnéjához, az első közös koncertünk augusztus 19-én lesz a Barba Negra Trackben.

Jártatok-e már a Prog Campen? Milyen volt? Ha nem, mit hallottatok róla?

Tavaly nyáron játszottunk először és nagyon jól éreztük magunkat, az egyik legbarátságosabb fesztivál, ahol jártunk. Minden tiszteletünk a szervezőké, akik mindent megtesznek azért, hogy a zenekarok és a fesztivál vendégei a lehető legjobban érezzék magukat a Prog Camp ideje alatt. Nincs kérdés, legyünk ötszázan és bulizzunk egy hatalmasat!

Szerintetek miért, mi alapján passzoltok a fesztiválra?

Metált játszunk, szeretünk szórakozni, új embereket megismerni, néha italozni is.

po_1

És mi az, ami miatt kilógtok onnan?

Nem hinném, hogy lenne olyan dolog, ami miatt kilógnánk (mosolyog)

Milyen merch-öt hoztok magatokkal?

Lesznek nálunk pólók, matricák, repoharak, és természetesen az eddig megjelent két nagylemezünk, a Wave és a Békétlen is.

Min dolgoztok mostanában?

A napokban már láthatjátok az infókat a zenekar oldalain, most pedig már mindenki tudja, hogy nem tétlenkedtünk mi sem a kényszerpihenő alatt. (mosolyog)

Mi szól a háttérben, miközben ezt gépeled?

A szomszédban sír a gyerek, haha. Viccet félretéve, most épp a Northlane új lemeze forog sokat nálam.

Egy dal, ami a legjobban jellemzi a bandát.

Fotó: Marossy Norbert

Ezennel szeretném megköszönni a Prog Camp fesztivál szervezőjének, Shock! magazinos munkatársaimnak, és legfőképpen a közreműködő zenekaroknak, hogy létrejöhetett ez a cikksorozat. Az érdeklődő olvasók és rajongók feladata azonban itt nem ért véget: támogassuk továbbra is az undergroundot ahol és amivel csak tudjuk. Köszönöm mindenkinek még egyszer! Találkozunk a jövő évi Prog Campen! – K. T.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.