Shock!

június 02.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Perfect Pill: PROGgnosztika 14/5.

A modern progrockban jeleskedő Perfect Pill újfent csodálatos példa arra, milyen igényes produkciókat rejt a hazai underground. Reméljük, hogy az idei kényszerű fesztiválínység sok nyitott és vájt fülű érdeklődőt vonz majd Szigetvárra, a Prog Camp színpada elé, és még az is megtapasztalhatja dalaik átütő erejét, aki csak a sajtos-kaviáros szendvics hírére jött. Kérdéseinkkel Szenkovits Arshak gitárost találtuk meg.

perfectpill_1

Kik vagytok, mit csináltok és miért?

Mi vagyunk a Perfect Pill zenekar Óbudáról. Modern rockzenét játszunk grunge és progresszív elemekkel fűszerezve, a jelenlegi felállásban 2016 óta. A zenekart és a zenélést szerelemből csináljuk, imádunk dalötleteken szüttyögni, és mindig azt a fajta megoldást keressük, amiben egyaránt megtalálhatóak a catchy dallamok és az izgalmas, nem konvencionális megoldások.

Honnan jött a zenekarnév?

Mint a legtöbb zenekar, a kezdetekkor mi is olyan nevet kerestünk, amely kellően frappáns és könnyen azonosíthatóvá teszi a zenekart a közönség számára, de egyúttal ki is fejezi a zenekar egyéniségét. Így született meg a Perfect Pill, amely nekünk több, egymástól eltérő zenei ízlésű ember világának vegyítését jelenti, illetve azt a tökéletes pirulát, amelyben ez a sokféle világ a lehető legjobb módon egyesül.

Ha egy ételhez kellene hasonlítani a muzsikátokat, mi lenne az?

Egy egyszerű grilled cheese szendvics megbolondítva kaviárral és nem kevés Tuong Ot Sriracha szósszal.

Mik voltak az eddigi legnagyobb történések a csapat életében?

2018-ban jelent meg az első albumunk MAZE címmel, amit még abban az évben nagy örömmel meg is turnéztattunk. De azt kell mondanom, hogy az idén Fear Of Missing Out címen megjelent EP-vel még egy lépcsőfokkal fentebb tudtuk helyezni a lécet, erre az anyagra rendkívül büszkék vagyunk.

Jártatok-e már a Prog Campen? Milyen volt? Ha nem, mit hallottatok róla?

Az első Prog Campen volt szerencsénk játszani 2018-ban. Akkor is éjszakai slotot kaptunk. Mindamellett, hogy ennek az idősávnak kétségtelen vannak hátrányai, nagyon izgalmas az, hogyan tudjuk megfogni a közönség figyelmét a késői órákban. De a legjobb ebben a sávban, hogy végig tudjuk nézni a korábbi zenekarokat, amiből sokat tudunk tanulni.

perfectpill_2

Szerintetek miért, mi alapján passzoltok a fesztiválra?

Nehéz erre nekünk válaszolni, örömmel fogadtuk el a felkérést. Mindig az az érzésünk, hogy pengeélen táncolunk: a zenénk prognak nem túl prog, viszont az egyszerű zenehallgatónak pedig már összetett. A ProgCamp közönsége már két éve is nagyon befogadó volt velünk, és nagyon örülünk, hogy idén újra visszatérhetünk. Ennek talán az lehet a nyitja, hogy izgalmas színt tudunk vinni a fesztiválba, van a zenekarnak egy olyan vibe-ja, ami az egyszeri hallgatót is könnyen be tudja rántani.

És mi az, ami miatt kilógtok onnan?

Nem vagyunk az a klasszikus értelemben vett prog zenekar: nincsenek tört ütemek, kevés dalunk van, ami 5 percnél hosszabb, de annál több izgalmas refrén és kiállás.

Milyen merch-öt hoztok magatokkal?

Viszünk pár példányt a 2018-as MAZE lemezből, illetve az idei Fear of Missing Out EP-ből is, aminek különlegessége, hogy limitált példányszámú vinylen jelentettük meg. Aki esetleg ezen sorokat olvasva kapna kedvet valamelyik kiadvány megvételéhez, lépjen kapcsolatba velünk a Facebook-oldalunkon keresztül!

Min dolgoztok mostanában?

Az elmúlt hónapokban az elmaradt koncertek miatt is leginkább új ötleteinken dolgoztunk, elkezdtük összerakni a következő lemez gerincét, amivel igyekszünk tágítani a határainkat, folyamatosan agyalunk azon, mivel tudjuk a hangszerelést még izgalmasabbá tenni.

Mi szól a háttérben, miközben ezt gépeled?

A nyitott ablakon át beszűrődő madárcsicsergést meg-megtörik a Ghost Prequelle lemezének tételei.

Egy dal, ami a legjobban jellemzi a bandát.

Év elején megjelent klipünk, a Reverie.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.