Shock!

március 03.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eclipse Of The Sun: PROGgnosztika 14/1.

Augusztus 13-15-én rendezik Szigetváron a Prog Camp fesztivált, amelynek fellépőivel a következő napokban miniinterjúkat közlünk. Ha már beharangozás, akkor ki mással kezdhetnénk, mint a doomos Eclipse Of The Sun zenekarral.... Kovács Gergő gitáros válaszolt kérdéseinkre.

eots_1

Kik vagytok, mit csináltok és miért?

Mi vagyunk az Eclipse of the Sun Székesfehérvárról, és a szó klasszikus értelmében vett death / doom metalt csinálunk. A zenekar már kb. egy évtizede létezik, és bár voltak némi tagcserék, a jelenlegi felállás most már nagyjából három éve igen stabil. Eddig megjelent egy demónk, egy EP-nk, rajta voltunk mindenféle válogatásokon, és idén jelent meg a második nagylemezünk Brave Never World címmel.

Honnan jött a zenekarnév?

A korai időszakban a zenekar dalszövegeiben és zenéjében nagy szerepet kapott a közel-keleti, egyiptomi hatás, aminek része a napkultusz. Zeneileg már, azt hiszem, javarészt magunk mögött hagytuk ezt, viszont a nevünket nem fogjuk. (mosolyog)

Ha egy ételhez kellene hasonlítani a muzsikátokat, mi lenne az?

Ezen sokat és hosszan gondolkodtam, de inkább megcsináltam egy „Milyen pirítós vagy" tesztet a neten. Vajas rozsos pirítós.

eots_2

Mik voltak az eddigi legnagyobb történések a csapat életében?

A tavalyi országos gót találkozón nagyon jól éreztük magunkat, talán az eddigi legjobb koncertélményem volt. Nagy dolog számunkra, hogy sikerült leszerződnünk az oroszországi Satanath Recordsszal, hogy kiadja az albumunkat. Már a kezünkbe is kaptunk pár példányt, nagyon királyul néznek ki a lemezek, és kaptunk néhány jó kritikát is, szóval abszolút elégedettek vagyunk vele. Ezen kívül persze még számos fontos mérföldkő volt az életünkben, például valamikor régen a zenekar részt vett az Éter fesztiválon, ahol másodikok lettünk, énekesi különdíjjal, s így volt lehetőségünk fellépni a Volt fesztiválon. Az első albumunk idején jelöltek minket a Hang-Súly legjobb debütáló album, illetve legjobb borító díjára. Szóval, azt hiszem, nincs okunk panaszkodni.

Jártatok-e már a Prog Campen? Milyen volt? Ha nem, mit hallottatok róla?

2018-ban, az első Prog Campen mi voltunk a legelső zenekar a színpadon. Mi mást mondhatnék? (nevet)

Szerintetek miért, mi alapján passzoltok a fesztiválra?

A Prog Campen idén is nagyon nagyon erős a lineup, tele olyan srácokkal és lányokkal, akik a legjobb, a legkeményebb, a legtechnikásabb leg-leg-leg zenét csinálják. Mi a legdoomabbat.

És mi az, ami miatt kilógtok onnan?

Nem nagyon van hozzánk hasonlóan „vegytiszta" death/doom a magyar undergroundban.

eots_3

Milyen merch-öt hoztok magatokkal?

Természetesen az idén áprilisban megjelent Brave Never World albumot. Teljes booklettel, műanyagtokban. A lemez „fényes" oldalába kis extraként bele van gravírozva a zenekar és a kiadó neve. Én ilyet még nem láttam!

Min dolgoztok mostanában?

Próbálunk minél több fellépést szervezni, főleg hasonló zenekarokkal, és úgy tűnik sikerül is a Prog Camp után szeptemberben a Nyolcas Műhelyben, Székesfehérváron, utána pedig októberben Szegeden, az első Sentio Feszten lépünk fel.

Mi szól a háttérben, miközben ezt gépeled?

A mosógép. Meg Northlane.

Egy dal, ami a legjobban jellemzi a bandát.

 

Hozzászólások 

 
#3 Garda 2020-08-12 10:11
Kilógnak a prog bandák közül, de kevés hasonló zenekar van mostanában itthon, ez a nóta meg pofás.
Idézet
 
 
#2 DéeL 2020-08-04 01:55
Az egyik legjobb, legtehetségeseb b hazai banda, emberileg is rendes arcok, minden támogatást megérdemelnek.
Idézet
 
 
#1 aranyifjú 2020-08-03 13:01
Megmondom mi van, most majd a felfigyelnek az emberek olyan jóféle magyar zenekarokra is, akik eddig elkerülték a figyelmüket a nagy koncertdömpingb e.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.